Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Αμερικάνο σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ (φώτο- βίντεο)

Με την ομιλία του συγκίνησε το κοινό των βραβείων Σεζάρ και έλαβε ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα

Υπήρξε ένας από τους ωραιότερους άντρες της μεγάλης οθόνης και μας χάρισε σπουδαίες ερμηνείες. Ο 82χρονος σήμερα Ρόμπερτ Ρέντφορντ έλαβε εχθές το βράδυ στην 44η απονομή των Βραβείων Σεζάρ στο Παρίσι τιμητικό βραβείο Σεζάρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Στη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς που παρουσίασε  ο 54χρονος Γαλλοαλγερινός ηθοποιός Kad Merad, απονεμήθηκε στον Ρέντφορντ που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Γαλλικό σινεφίλ κοινό, το César d'honneur – το τιμητικό βραβείο Σεζάρ για το σύνολο της μακράς και σημαντικής καριέρας του.

Το βραβείο στον Αμερικάνο ηθοποιό απένειμε ο Kristin Scott Thomas συνεργάτης του στην ταινία "Γητευτής των αλόγων". Συγκινημένος ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μίλησε στο κοινό , στο κατάμεστο Salle Pleyel  για να λάβει ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα, όπως αναφέρει η Paris Match

 Ο ταλαντούχος 82χρονος αμερικανός ηθοποιός θυμήθηκε  την πρώτη φορά που πήγε στη Γαλλία:  "Ήταν σχεδόν εξήντα πέντε χρόνια πριν, όταν δεν είχα "καθόλου χρήματα, μόνο ελπίδα"

Ευδιάθετος και χωρίς να έχει χάσει το χιούμορ του, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού: "Πάντα αγαπούσα το Παρίσι. Ήρθα εδώ 18 ετών νεαρός ηθοποιός τότε χωρίς να έχω καθόλου χρήματα μόνο ελπίδα", είπε και συνέχισε λέγοντας μία προσωπική διασκεδαστική ιστορία.

"Πριν φύγω από την Αμερική για το Παρίσι, αγόρασα ένα μπερέ, για να αποκτήσω γαλλικό στυλ. Όταν έφτασα εδώ, περιπλανιόμουν στην Μονμάρτη. Βρέθηκα σε μία παρέα Γάλλων καλλιτέχνών και φορούσα το μπερέ. Με πλησίασε ένας Αμερικάνος και με ρώτησε: "Είστε Αμερικάνος τουρίστας;" Ήθελα να δείχνω Γάλλος αλλά δεν τα κατάφερα.", είπε αστειεύομενος.

Στην συνέχεια μίλησε για τα όνειρα που είχε όταν έφτασε στο Παρίσι και για το πρώτο του ταξίδι  στις Κάννες. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα βραβεία Σεζάρ συνοδεύοταν από τη σύζυγο του Sibylle Szaggars 

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1981 κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το "Des gens comme les autres – Ordinary people – Συνηθισμένοι Άνθρωποι" που ήταν και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά ενώ το 2002 η Αμερικανική Ακαδημία των Όσκαρ του απένειμε κι ένα τιμητικό Oscar για το σύνολο της πορείας του και ιδιαίτερα για τη συνεισφορά του στον ανεξάρτητο κινηματογράφο μέσω του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Robert Redford ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες πως με το φιλμ «Ο Κύριος και το Όπλο» ολοκληρώνει την καριέρα του ως ηθοποιός, ευτυχώς πάντως λίγο μετά ανακάλεσε. Το φιλμ «Ο Κύριος και το όπλο» αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς και αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να προβάλλεται στο Βέλγιο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ