Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αξίζει να κάνεις κάθε μέρα αν θλιμμένη

Κάποιες φορές θα τύχει στη ζωή μας να είμαστε θλιμμένοι.

Αυτό όμως, δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μας φτιάξει η διάθεση. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές κάθε μέρα για να φτιάξει η διάθεσή σου, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

1. Κάνε δουλειές.
Όταν κάνουμε κάτι πρακτικό ενεργοποιείται το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και απενεργοποιείται εκείνο που αφορά τα συναισθήματα.  Έτσι λοιπόν, όταν νιώθεις θλιμμένη, φρόντισε να κάνεις κάτι πρακτικό. Καθάρισε συρτάρια, φύτεψε φυτά, ξεσκόνισε, άλλαξε θέση στα έπιπλα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις τα αρνητικά συναισθήματα και να νιώσεις καλύτερα.

2. Φάε κάτι γλυκό.
Όταν είμαστε στεναχωρημένοι, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθει. Παράλληλα τα επίπεδα της σεροτονίνης έχουν πέσει στον οργανισμό μας. Αυτός είναι και ο λόγος που, όταν νιώθουμε πεσμένες, αναζητάμε τη σοκολάτα γιατί ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης. Άρα, λοιπόν, όταν είσαι θλιμμένη, φάε κάτι γλυκό. Από λίγο μέσα στη μέρα κατά προτίμηση, σοκολάτα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεβάζεις μια σοκολατίνα τη μέρα. Πάντα με μέτρο.

3. Γυμνάσου.
Όταν γυμναζόμαστε, τα επίπεδα της σεροτονίνης ανεβαίνουν στον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Φρόντισε την περίοδο που νιώθεις θλιμμένη να γυμνάζεσαι καθημερινά. Ένα περπάτημα με γρήγορο βήμα κάνει πολύ αποτελεσματική δουλειά.

4. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν.
Προσπάθησε να κάνεις καθημερινά πράγματα που σου αρέσουν και σου φτιάχνουν το κέφι. Από μία βόλτα με φίλους, κηπουρική, οδήγηση, μαγειρική… Οτιδήποτε και αν είναι αυτό, όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει, νιώθουμε χαρούμενοι.

5. Δες χαρούμενες ταινίες.
Όταν βλέπουμε μία ταινία, το μυαλό μας απορροφάται και χάνονται για λίγο οι σκέψεις μας. Δες κάθε μέρα από μία κωμική ταινία, που θα σε κάνει να γελάσεις με την καρδιά σου και να ξεφύγεις από αυτό που σε έχει στεναχωρήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ