Τραγωδία στο Ελληνικό: Πως έφτασε ο ηλικιωμένος στρατιωτικός στο φόνο της γυναίκας του & στην αυτοκτονία (βίντεο)

Σοκάρουν οι μαρτυρίες - Την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί ζητά ο ΣΑΤΑ

Σοκαρισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις της τραγωδίας στο Ελληνικό. Ο 86χρονος εν αποστρατεία πτέραρχος δολοφόνησε την 59χρονη σύντροφο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Ο στρατιωτικός και η σύντροφος του, λογομάχησαν πάνω σε έναν καβγά, και τότε ο 86χρονος αντιπτέραρχος έβγαλε το όπλο του, ένα 22άρι και πυροβόλησε τη σύντροφο του.  Εκείνη βγήκε έξω από το σπίτι και πρόλαβε να σταματήσει ένα ταξί και να μπει μέσα, λέγοντας στον οδηγό «Με σκότωσε, με σκότωσε», ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο 86χρονος στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι και στη μέση της αυλής έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 59χρονη Βουλγάρα εργαζόταν στο σπίτι του πρώην στρατιωτικού προσέχοντας τη σύζυγό του, μέχρι που εκείνη απεβίωσε.

Το ζευγάρι αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό  διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας σε σοβαρή κατάσταση. Τελικά περίπου μία ώρα αργότερα κατέληξε τόσο ο 87χρονος που διέπραξε το έγκλημα και αυτοπυροβολήθηκε όσο και η 5οχρονη σύζυγός του, βουλγαρικής καταγωγής.

Τι όπλισε το χέρι του στρατιωτικού

Πριν την τραγική εξέξλιξη , το ζευγάρι είχε λογομαχήσει έντονα στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του ζευγαριού, υπήρχαν συχνοί τσακωμοί για οικονομικά ζητήματα. Η 50χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πίεζε τον πτέραρχο εν αποστρατεία να την κάνει συνδικαιούχο στην περιουσία του.

Χθες το μεσημέρι όμως, άλλη μία έντονη λογομαχία, άγνωστο για ποιον λόγο αυτή τη φορά, οδήγησε τον 87χρονο να πάρει το όπλο του, να πυροβολήσει τη σύζυγό του και εν συνεχεία να το στρέψει εναντίον του.

Επισημαίνεται ότι ο 87χρονος και η 59χρονη γυναίκα υπήρξαν ζευγάρι μετά το θάνατο της πρώην συζύγου του πτεράρχου εν αποστρατεία.

Τα τελευταία λόγια της γυναίκας

Η άτυχη γυναίκα αμέσως μετά τον τραυματισμό της, βγήκε  από το διαμέρισμα και έτρεξε στο δρόμο, όπου σταμάτησε έναν οδηγό ταξί. Αφού μπήκε μέσα αιμόφυρτη είπε στον οδηγό  «με σκότωσε, με σκότωσε». Ωστόσο, ο οδηγός ταξί, της ζήτησε να βγει από το αυτοκίνητο, προκαλώντας στη συνέχεια για αυτή την κίνηση έντονες αντιδράσεις.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Ένας νεαρός άνδρας που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, ανέφερε πως είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη μετά τους πυροβολισμούς να είναι πεσμένη στο δρόμο.

«Έτρεμε και ήταν σοκαρισμένη. Δεν μιλούσε καθόλου. Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε τι είχε συμβεί» περιγράφει ο νεαρός.

«Βλέπω την γυναίκα μέσα στα αίματα. Ρωτάω έναν αστυνομικό και μου λέει: ‘πυροβόλησε ένας άνδρας τη γυναίκα’. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:10. Δεν είδα να έχει τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι,αλλά έτρεμε και ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν έλεγε τίποτα απλά είχε κλείσει τα μάτια. Πάντως δεν φαινόταν να είναι νεκρή» λέει χαρακτηριστικά

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει ότι στο σπίτι υπήρχαν πολλά προβλήματα.

 

 Την αφαίρεση άδειας του ταξιτζή με το "βγες έξω" εισηγείται το ΣΑΤΑ

Την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί που χθες άφησε αβοήθητη τη γυναίκα,την οποία πυροβόλησε και σκότωσε ο σύζυγός της χθες στο Ελληνικό εισηγείται το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών.

Ο οδηγός είχε δηλώσει ότι όταν η γυναίκα μπήκε αιμόφυρτη στο αυτοκίνητό του ζητώντας βοήθεια, της είπε να βγει έξω αρνούμενος να της προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Το ΣΑΤΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη συμπεριφορά του οδηγού χαρακτηρίζοντάς της απάνθρωπη, ενώ εισηγείται να του αφαιρεθεί η άδεια από το υπουργείο Μεταφορών και να διαγραφεί από τον κλάδο.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.

Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.

Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ