Ο λόγος που το Viking Sky έπλεε ακυβέρνητο με 1400 επιβάτες είναι τόσο "απλός" που φέρνει γέλιο αφού δεν κατέληξε σε τραγωδία

Έμεινε από λάδια

Οι μηχανές του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που έμεινε ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια καταιγίδας στα ανοιχτά της Νορβηγίας το Σάββατο, έσβησαν επειδή το επίπεδο του λαδιού ήταν πολύ χαμηλό, όπως ανακοίνωσε η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας.

Το Viking Sky, που μετέφερε περίπου 1.400 επιβάτες και πλήρωμα, έστειλε σήμα κινδύνου το Σάββατο ενώ έπλεε στη Θάλασσα της Νορβηγίας. Και οι τέσσερις μηχανές του έσβησαν, ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε τελικά να επανεκκινήσει τη μία από αυτές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Συμπεράναμε ότι η βλάβη στη μηχανή προκλήθηκε από τη χαμηλή πίεση του λαδιού», σημειώνεται  στη σχετική ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Αρχής.

Το επίπεδο του λιπαντικού λαδιού στις δεξαμενές ήταν εντός των προβλεπομένων ορίων, ωστόσο ήταν σχετικά χαμηλό όταν ξεκίνησε το πλοίο για να διαπλεύσει το Χουσταντβίκα, τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βλάβη. Κατά πάσα πιθανότητα, από τα βίαια τραντάγματα της θαλασσοταραχής, οι αντλίες που μεταφέρουν το λάδι σταμάτησαν να λειτουργούν.

Οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν με ελικόπτερα 479 ανθρώπους τις πρώτες ώρες, αλλά την Κυριακή η τρικυμία κόπασε και έτσι κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε λιμάνι.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στην Viking Ocean Cruises.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ