Τα μάτια του κόσμου στραμμένα στην πρεσβεία του Ισημερινού - Ετοιμάζονται να διώξουν τον Ασάνζ

Κινδυνεύει να εκδιωχθεί από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εντός «ωρών ή ημερών».

 Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ διατρέχει κίνδυνο να διωχθεί από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εντός ωρών ή ημερών, ανέφερε ο οργανισμός που δημιούργησε μέσω Twitter το βράδυ της Πέμπτης.  

«Υψηλά ιστάμενη πηγή στο κράτος του Ισημερινού είπε στον WikiLeaks ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα διωχθεί βιαίως εντός "ωρών ή μερών" με πρόσχημα το σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών για τα INAPapers- και ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με το ΗΒ για τη σύλληψή του», αναφέρει η ανάρτηση. Τα «έγγραφα INA» είναι μια σειρά εγγράφων που διέρρευσε βουλευτής του Ισημερινού και ενέπλεξαν τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Η προειδοποίηση του WikiLeaks καταγράφεται δύο ημέρες αφού ο Μορένο κατηγόρησε τον Ασάνζ ότι έχει «παραβιάσει επανειλημμένα» τους όρους βάσει των οποίων του χορηγήθηκε άσυλο και πρόσθεσε ότι το Κίτο συζητά με το Λονδίνο μια διευθέτηση ώστε η Βρετανία να του επιτρέψει να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατέφυγε το 2012.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ