O νηστικός ελέφαντας σκότωσε ποδοπατώντας τον φροντιστή του - Γιατί δεν τον τάιζε

Άφησε νηστικό τον ελέφαντα που πρόσεχε και τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου.
 

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 40χρονος οδηγός ελέφαντα μια αβλεψία του, καθώς ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από το επιβλητικό θηλαστικό στη βορειοανατολική Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός οδηγός του ζώου βρισκόταν στον χώρο όπου κρατούσαν τον αιχμαλωτισμένο ελέφαντα για να τον εκπαιδεύσουν προκειμένου να λάβει μέρος σε θρησκευτική τελετή στο κρατίδιο Κεράλα. 

Όπως αναφέρουν πηγές της ινδικής αστυνομίας, ο άτυχος εκπαιδευτής βρισκόταν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του σε απόσταση αναπνοής από το αιχμαλωτισμένο ζώο, όταν ξαφνικά ο ελέφαντας εξαγριώθηκε από το γεγονός ότι παρέμενε ατάιστος για μέρες κι άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Οι εκπαιδευτές οι οποίοι τη στιγμή εκείνη κοιμόντουσαν, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και να απομακρυνθούν, με το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ασίας να καταφέρνει να βάλει κάτω από τα πόδια του τον άτυχο εκπαιδευτή, ποδοπατώντας τον μέχρι θανάτου.

Ο άλλος άντρας, αφού είδε μπροστά στα μάτια του, τον αποτρόπαιο θάνατο του συναδέλφου του, προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, όμως ένα χτύπημα από την προβοσκίδα του ζώου, του προκάλεσε σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η ζωή του, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Όπως σημειώνει η dailymail.co.uk, ο ελέφαντας ναρκώθηκε ώστε να εξεταστεί από κτηνιάτρους, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ζώο δεν πρόκειται να θανατωθεί αλλά αντίθετα αναμένεται να απελευθερωθεί στην άγρια φύση, όπου και ανήκει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ