Ελένη Χατζίδου: Πως η θρομβοφιλία επηρεάζει την εγκυμοσύνη της - Οι ενέσεις & η αγωνία (φώτο-βίντεο)

Μίλησε για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της

Η Ελένη Χατζίδου βρίσκεται ήδη στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η δημοφιλής τραγουδίστρια παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πλέει "σε πελάγη ευτυχίας" καθώς περιμένει  το πρώτο της παιδί από τον σύντροφό της Ετεοκλή Παύλου.

Το βράδυ της Πέμπτης,, η Ελένη αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, καθώς πάσχει από θρομβοφιλία και αναγκάζεται να κάνει ένεση καθημερινά.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“You never understand life until it grows inside of you...” [? @panosgi ]

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Hatzidou (@eleni.hatzidou) στις

«Ξέρετε τι είναι αυτό; Αντιπηκτική ένεση για τις εγκυμονούσες που έχουν θρομβοφιλία. Μία κάθε μέρα για εννέα μήνες. Μη σας φοβίζει, σημασία έχει να είναι καλά το μπεμπέ…

Θυμώνω που μου λέτε πως έχετε χάσει μωράκια επειδή ο γιατρός σας δεν σας έστειλε για τις σωστές εξετάσεις ώστε να μάθετε ότι έχετε θρομβοφιλία… Εγώ το ανακάλυψα πριν ακόμη μείνω έγκυος», έγραψε η Ελένη Χατζίδου, στα Instagram Stories.

Η Ελένη Χατζίδου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στους ακόλουθους της στο Instagram δημοσιεύοντας το εξώφυλλο από το νέο της τραγούδι, στο οποίο η ίδια πόζαρε όπως παλαιότερα η Μπιγιονσέ:

"Δυο πράγματα μπορεί να καταλάβει κάποιος κοιτώντας αυτή τη φωτό κ ανοίγοντας κ τον ηχο:

"Πρώτον ότι σήμερα κυκλοφορεί από τη @spicymusic_official το νέο μου single με τίτλο «Η μικρή Ελενη» κ δεύτερον ότι μέσα στην κοιλίτσα μου έχω σίγουρα κάτι μικρούλι αλλά δεν ξέρω αν είναι μικρή η μικρός???

Νομίζω ότι δε Θα μπορουσα να σκεφτώ να κάνω κάτι καλύτερο!

Ειμαι τόσο χαρούμενη που σας ανακοινώνω την εγκυμοσύνη μου!

Κάπως έτσι ήθελα να το μάθετε! Να σας το πω εγώ μέσα από ένα τραγούδι κ ένα εξώφυλλο!

Ο @kiriakosgalinos ,ο δημιουργός του τραγουδιού,μου το έστειλε κ το άκουσα πριν μάθω ότι είμαι έγκυος κ τελικά ταίριαξε τόσο πολύ μ αυτή τη συγκυρία!", έγραψε στη λεζάντα μεταξύ άλλων


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δυο πράγματα μπορεί να καταλάβει κάποιος κοιτώντας αυτή τη φωτό κ ανοίγοντας κ τον ηχο: Πρώτον ότι σήμερα κυκλοφορεί από τη @spicymusic_official το νέο μου single με τίτλο «Η μικρή Ελενη»κ δεύτερον ότι μέσα στην κοιλίτσα μου έχω σίγουρα κάτι μικρούλι αλλά δεν ξέρω αν είναι μικρή η μικρός??? Νομίζω ότι δε Θα μπορουσα να σκεφτώ να κάνω κάτι καλύτερο! Ειμαι τόσο χαρούμενη που σας ανακοινώνω την εγκυμοσύνη μου! Κάπως έτσι ήθελα να το μάθετε!Να σας το πω εγώ μέσα από ένα τραγούδι κ ένα εξώφυλλο! Ο @kiriakosgalinos ,ο δημιουργός του τραγουδιού,μου το έστειλε κ το άκουσα πριν μάθω ότι είμαι έγκυος κ τελικά ταίριαξε τόσο πολύ μ αυτή τη συγκυρία! Οποτε πέρα από Συνθέτης κ Στιχουργός είναι μάλλον κ μάντης? 4 στίχοι από παιδικά τραγούδακια στο ρεφραιν ενος σημερινού τραγουδιού κ να το δώσει σε μένα,ε, δεν είναι τυχαίο? Καλή ακρόαση! (ολόκληρο το τραγούδι θα το βρείτε στο link που υπάρχει στο βιογραφικό μου και φυσικά στο #youtube στο καναλι της @spicymusic_official !❤️❤️❤️? Styling @barbounaxxx Μαλλια @konstantinosp_8 Photographer @panosgi #specialthanks @prince_erotokritos Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου έγινε από τη @blissprojects @arisalev η ηχογράφηση στο track factory κ η ενορχήστρωση από τον @panayiotisbrakoulias ❤️ #hatzidou #imikrieleni #elenihatzidou #newsingle #greeksinger #spicy @mr_and_mrse

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Hatzidou (@eleni.hatzidou) στις

Η δύσκολη εγκυμοσύνη

Μιλώντας για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής Happy Day για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, ομολόγησε το μεγάλο άγχος για να πάνε όλα καλά:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? #covergirl #okmagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Hatzidou (@eleni.hatzidou) στις

«Δεν είμαι τρελή και παλαβή να σκέφτομαι όλη την ώρα πως κάτι μπορεί να συμβεί. Έχει 2-3 μέρες που άρχισα να νιώθω το μωρό. Είναι φοβερό γιατί όσο και να ακούς από άλλους, αν δεν το περάσεις εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ πέρασα πολύ δύσκολα στους πρώτους μήνες. Πολλές ναυτίες. Ήμουν στο σπίτι κλεισμένη για δυο μήνες. Είχα θεματάκια και ακόμη έχω. Όχι τόσο έντονες οι ναυτίες και οι αναγούλες, αλλά δεν είναι σαν να μην καταλαβαίνω τίποτα. Είμαι με τις ώρες μου. Η όρεξή μου σταδιακά ανοίγει περισσότερο».

Τι είναι η θρομβοφιλία

Είναι η τάση (κληρονομική ή επίκτητη) να αναπτύσσονται θρόμβοι κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Όταν το αίμα πήζει, δημιουργούνται θρόμβοι, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι, αφού μπορούν να φράξουν μερικώς ή ολικώς ένα αιμοφόρο αγγείο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκετές μέλλουσες μαμάδες υποφέρουν από φλεβική θρόμβωση. Νοιώθουν πόνο, ευαισθησία, πρήξιμο της γάμπας, του μηρού, ακόμα και της βουβωνικής χώρας. Σε αυτή την περίπτωση η άμεση νοσηλεία είναι η μόνο ενδεδειγμένη λύση. Κι εννοείται ότι προηγουμένως, έχουν ενημερώσει τον γιατρό τους.


Η θρομβοφιλία μπορεί να είναι κληρονομική, αλλά και επίκτητη, καθώς μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως διαβήτης, παχυσαρκία, ακινησία, κάπνισμα.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η έγκυος που θα διαγνωστεί με θρομβοφιλία, θα έχει προβληματική κύηση ή θα χάσει το μωρό της. Η θρομβοφιλία εντοπίζεται με μια εξέταση και ανάλογα με τα αποτελέσματα ακολουθείται ειδική αγωγή, που μειώνει την πηκτικότητα του αίματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ