Χορεύετε; Να γιατί πρέπει να ξεκινήσετε τον χορό από σήμερα κιόλας!

Ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων.

Η απελευθέρωση που σου χαρίζει είναι μοναδική και μέσα από τον χορό μπορείς να βγάλεις όλη σου την ένταση. Δεν είναι τυχαίο που βοηθάει πάρα πολύ να ανέβει η ψυχολογία. Έχεις νεύρα; Χόρεψε να το εκτονώσεις. Είσαι θλιμμένη; Χόρεψε να ξεδώσεις και να χυθούν όλα τα συναισθήματα σου στο πάτωμα. Είσαι χαρούμενη; Χόρεψε και βγάλε όλη τη χαρά να γεμίσει η αίθουσα.

Από τα καλύτερα οφέλη του χορού είναι ότι πέρα του ψυχολογικού κομματιού, κάνει και πολύ καλό στο σώμα μας. Γυμνάζεσαι χωρίς να χρειάζεται να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις και πίσω από τα αυτιά σου παίζει και μουσική. Δηλαδή τι καλύτερο να ζητήσει κανείς; Και από όλα αυτά υπάρχουν και άλλα οφέλη του χορού, σύμφωνα με το ediva.gr.

Ποια είναι τα οφέλη του χορού!

Ευλυγισία

ευλυγισία,ediva.gr

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι τόσο, αλλά σκέψου το εξής. Πριν ξεκινήσετε το μάθημα χορού τι κάνεις; Ζέσταμα και stretching (ανοίγματα). Σίγουρα δεν έχεις επεξεργαστεί το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεσαι όλο και πιο ευλύγιστη- εκτός αν καταλήξεις να κάνεις σπαγγάτο σε ευθεία. Όμως ναι, στον χορό χρειάζεται να έχεις ευλυγισία και το ζέσταμα, καθώς επίσης και μετά στον χορό οι μυς σου επεκτείνονται και αποκτάς ευλυγισία.

Αντοχή

ζευγάρι χορεύει

Αν έμαθα ένα πράγμα στον χορό είναι η αντοχή! Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που ξεκίνησα να χορεύω και στα μισά πέθαινα από κούραση και από λαχάνιασμα. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, έβλεπα ότι αντέχω όλο και περισσότερο και ότι κουραζόμουν λιγότερο. Σκέψου ότι γυρνούσα από τον χορό και ανέβαινα με τις σκάλες στον 4ο όροφο.

Δύναμη

pushups με ένα χέρι

Που λες ο χορός σε «αναγκάζει» κατά κάποιον τρόπο να έχεις περισσότερη δύναμη και αυτό γιατί πολλές φορές χρειάζεται να κρατήσεις το βάρος του ίδιου σου του κορμιού ή του παρτενέρ σου ή της ομάδας σου. Το μπαλέτο ας πούμε χτίζει φοβερή δύναμη στα πόδια. Το ίδιο και ο τζαζ χορός. Απαιτεί δυνατά πόδια για αυτά τα εντυπωσιακά άλματα.

Σου δίνει την αίσθηση ευημερίας/χαράς

χαρούμενη κοπέλα

Ε,ναι ο χορός σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Τόσο γιατί είναι εκτόνωση, όσο και για το γεγονός ότι είναι ένα κοινωνικό άθλημα στο οποίο υπάρχει επικοινωνία και συναναστροφή με τους άλλους. Και μόνο που τολμάς να χορέψεις μπροστά σε άλλους και μαζί με άλλους είναι από τις καλύτερες ασκήσεις αυτοπεποίθησης. Ακόμα το σκέφτεσαι για να ξεκινήσεις χορό; Φύγαμε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ