Έφτασε στην Αθήνα ο Οικ. Πατριάρχης – Συνάντηση στις 6 με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (φωτό)

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Πριν λίγη ώρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο που μετέφερε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Στις έξι το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Μέγαρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Πλάκα, όπου (όπως έχει ήδη γράψει το πρακτορείο Ορθοδοξία) θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση είναι και η χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Φανάρι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι η συνάντηση αυτή, πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο για το ίδιο θέμα. 

Μάλιστα οι δύο προκαθήμενοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την δέσμευσή τους ότι θα υπηρετήσουν «με όλην την δύναμιν την ψυχής μας, την εκκλησία για να μην έχομε σχίσμα.»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι προκαθήμενοι προέβησαν σε δηλώσεις. «Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr.

Εμείς ενδιαφερόμαστε για την Εκκλησία μας. Θα εργαστούμε για την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας Μιλήσαμε επι παντώς επιστητού Είχαμε μια όμορφη συνάντηση για όλα τα θέματα Φεύγω και πιο αισιόδοξος και πιο σοφός απ’ ότι ήμουν από την όμορφη συνάντηση με τον Μακαριώτατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Να εύχεστε ώστε οι προσπάθειες μας να είναι καλές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ