Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

MIT: Έξι από τα δέκα πιο διάσημα πρόσωπα του κόσμου Έλληνες - Ο Αριστοτέλης στην κορυφή της λίστας

Pantheon: Η λίστα του MΙΤ με τις πιο διάσημες προσωπικότητες όλων των εποχών

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης  συνέταξε την ηλεκτρονική λίστα  με τις  διασημότερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας Ιστορίας, από το  4.000 π.Χ μέχρι και το 2010 μ.Χ. 

Το  πρότζεκτ της ομάδας Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης ονόματι Pantheon συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010. 

Ο ιστότοπος αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος που έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορεί να αποκαλύψει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες  που ανέδειξε κάθε τόπος στη μακρόχρονη ιστορία του.

Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε στοιχεία και ηλεκτρονικά δεδομένα  από 100 χώρες του κόσμου και συνέταξε  την λίστα υπολογίζοντας  το πόσο διάσημος θεωρείται κάποιος από τον αριθμό των γλωσσών στις οποίες έχουν μεταφραστεί τα στοιχεία του στη Wikipedia, και το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί συνολικά οι σελίδες αυτές (pageviews). 

 

 Στην πρώτη δεκάδα των πιο διάσημων προσωπικοτήτων όλων των εποχών, που βρίσκονται στη λίστα του διάσημου πανεπιστημίου ΜΙΤ, συναντάμε έξι αρχαίους Έλληνες.

Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας της ειδικής ιστοσελίδας του πανεπιστημίου, Pantheon, βρίσκεται ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, ο οποίος ακολουθείται από τον δάσκαλό του Πλάτωνα. Στη δεκάδα υπάρχουν ακόμα ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας.

Ολόκληρη η δεκάδα έχει ως εξής:

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Στη θέση 11 συναντάμε πάλι έναν αρχαίο Έλληνα τον Αρχιμήδη , ο οποίος ακολουθείται στις επόμενες 10 θέσεις από τον Μωυσή, τον Μωάμεθ, τον Αβραάμ, τον Αδόλφο Χίτλερ, τον Μότσαρτ, τον Καρλομάγνο, τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τον Μιχαήλ Άγγελο 

 

Η λίστα με τις 100 πιο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες περιλαμβάνει από αρχαίους φιλόσοφους και συγγραφείς μέχρι καλλιτέχνες της Αναγέννησης, φαραώ, εξερευνητές, αυτοκράτορες, σύγχρονους ηγέτες (πχ Στάλιν) και θρησκευτικές μορφές όπως η Μαρία η Μαγδαληνή.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ