Φεύγετε για διακοπές; - Δύο πρώην κλέφτες αποκαλύπτουν: 10 τρόποι για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας

 Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια τεχνάσματα τα οποία θα κάνουν τους επίδοξους ληστές να το σκεφτούν δύο φορές πριν μπουν στο σπίτι σας

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών, σκαρφίζονται "έξυπνα κόλπα" για να κρατάνε τους κλέφτες μακριά από το σπίτι τους ενώ εκείνοι λείπουν.  Ένα από αυτά - το πιο συνηθισμένο- είναι να αφήνουν τα φώτα του σπιτιού αναμμένα. Ωστόσο αυτά τα "κόλπα" απλά δεν πιάνουν. 

Οι έμπειροι διαρρήκτες ξέρουν ότι το αναμμένο φως είναι ένα τέχνασμα και ξέρουν πως να διαπιστώσουν αν είναι κάποιος μέσα στο σπίτι. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια τεχνάσματα τα οποία θα κάνουν τους επίδοξους ληστές να το σκεφτούν δύο φορές πριν μπουν στο σπίτι σας.

Δύο πρώην κλέφτες , μίλησαν σε υπεύθυνους ασφαλείας σπιτιών  στο Bark.com και αποκάλυψαν τα 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών για να ασφαλίσουν το σπίτι τους, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μπουν κλέφτες σε αυτό, πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Συνεχίστε κανονικά τη φροντίδα του κήπου σας

Συνεχίστε να φροντίζετε τις γλάστρες ή τον κήπο σας , σαν να είστε στο σπίτι. Το περιποιημένο και φρεσκοποτισμένο γκαζόν ή οι φρεσκοποτισμένες γλάστρες, πείθουν τους διαρρήκτες ότι κάποιος είναι στο σπίτι. Γι' αυτό αξίζει να προσλάβετε έναν επαγγελματία να το κάνει για εσάς, ειδικά αν πρόκειται να λείψετε για λίγο.

Βάλτε λάδι στα παράθυρά σας 

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί ποτέ αλλά αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τους κλέφτες μακριά από το σπίτι σας. Το λάδι θα δυσκολέψει τους διαρρήκτες να αναρριχηθούν στην ιδιοκτησία σας - και το πιθανότερο είναι να μετακινηθούν απλώς σε άλλη ιδιοκτησία.

Βάλτε διπλή κλειδαριά

Βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή σας πόρτα είναι ασφαλής. Βάζοντας διπλή κλειδαριά σε μια πόρτα, αποτρέπετε τον κλέφτη να την παραβιάσει γιατί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αλλά και κόπο για να τα καταφέρει. Τις περισσότερες φορές μόλις ένας διαρρήκτης βρεθεί σε "αδιέξοδο" αποχωρεί.

Βάλτε φώτα που ανάβουν όταν ανιχνεύσουν την κίνηση 

Τα φώτα που ενεργοποιούνται με την κίνηση είναι φθηνά αυτές τις μέρες και είναι απλά ένα αποτρεπτικό μέσο που μπορεί να απωθήσει τους επίδοξους διαρρήκτες που θα φοβηθούν ότι η προσπάθεια να σας ληστέψουν θα γίνει αντιληπτή από τους γείτονες.

Χρησιμοποιείστε την ηχογράφηση ενός σκύλου που γαβγίζει

Τα σκυλιά φύλακες δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι των διαρρηκτών. Το γάβγισμα τους κάνει να σκέφτονται ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι ή ότι ο σκύλος τους αντιλήφθηκε. Ηχογραφήστε ένα σκύλο να  γαβγίζει, βρείτε σχετικό υλικό στο Διαδίκτυο και βάλτε το σε τακτά χρονικά διαστήματα να… παίζει, ενώ εσείς λείπετε.

Μην αφήνετε κλειδιά σε ορατά σημεία έξω από το σπίτι σας

 Αφήνοντας κλειδιά ορατά από έξω από την ιδιοκτησία σας μπορεί να ενθαρρύνετε τους διαρρήκτες να εισχωρήσουν, αναφέρει η Metro

Εγκαταστήστε ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης  μέσα & έξω από το σπίτι

 Οι περισσότεροι διαρρήκτες συμφωνούν σε ένα πράγμα:  οι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο κάμερες είναι σοβαρά  αποτρεπτικό στοιχείο. Ένας διαρρήκτης, γράφοντας στο Reddit, λέει: "Κάμερες - μέσα και έξω. Ήξερα έναν τύπο που είχε συλληφθεί  γιατί καταγράφηκε από κάμερα που είχε κάποιος στο σπίτι του και κατέληξε στις ειδήσεις. Κάντε τις κάμερες σας ορατές.

Ανεβάστε τις φωτογραφίες των διακοπών στα Social Media αφότου επιστρέψετε

 Ένας διαρρήκτης έγραψε: «Μην δημοσιεύετε στο Facebook ότι δεν είστε στο σπίτι και πόσο καιρό θα λείπετε. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των διακοπών μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι σας ». Οι διαρρήκτες ψάχνουν τις φωτογραφίες των διακοπών στα Social,  για να "δουλέψουν" στα σπίτια,  όταν αυτά θα είναι άδεια.

Εγκαταστήστε συστήματα συναγερμού

Τα καλά συστήματα συναγερμού αποτρέπουν τους διαρρήκτες. Ειδικά αν πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα που οι επίδοξοι ληστές γνωρίζουν πόσο καλά δουλεύει...

Πάρτε διαβατήρια και άδειες οδήγησης μαζί σας

Οι διαρρήκτες  μπορούν εύκολα να κάνουν απάτες σε βάρος σας έχοντας στην κατοχή σας την ταυτότητά σας ή άλλα έγγραφα ταυτοπροσωπίας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μαζί σας όλα τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, κάθε φορά που πηγαίνετε διακοπές, ακόμη και αν δεν τα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε.

 

 

 

 

 

 

 

/

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ