Άντρες & κορίτσια έτοιμοι για όλα & ένας "Μάρτυρας κατηγορίας" : Οι ταινίες της εβδομάδας (βίντεο)

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Παρά την κόπωση που δείχνει το κοινό κι ενώ διανύουμε εκλογική και εξεταστική περίοδο, οι εταιρίες διανομής συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν με νέες ταινίες, ακόμη επτά κι αυτή την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπερηρωικό «X-Men:

Ο Μαύρος Φοίνικας» πήγε σχεδόν άπατο, ειδικά σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς σε 142 αίθουσες έκοψε μόλις 20.000 εισιτήρια το πρώτο τριήμερο, ενώ αναλόγως πήγε και το «Γκοτζίλα» την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζει η γαλλική κωμωδία «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου», μία παραλλαγή του «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα», ενώ μάλλον θα φύγουν ανικανοποίητοι όσοι προτιμήσουν το «Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι» ή τη συνέχεια των γνωστών ταινιών «Οι Άνδρες με τα Μαύρα».

Επίσης, προβάλλεται και η επανέκδοση της κλασικής ταινίας του Μπίλι Γουάιλντερ «Μάρτυρας Κατηγορίας», ένα πραγματικό αριστούργημα, με Τσαρλς Λότον, Μάρλεν Ντίντριχ και Τάιρον Πάουερ.

«Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου»

(«Le Grand Bain») Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Ζιλ Λελούς, με τους Γκιγιόμ Κανέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ζαν-Χιου Ανγκλάντ, Φιλίπ Κατρίν, Μπενουά Πελβούρντ, Βιρζινί Εφιρά, Μαρίνα Φόις κα.

Γαλλική παραλλαγή της πετυχημένης κωμωδίας «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα», που θα χαρίσει κι αυτή με τη σειρά της πολλά γέλια, αλλά και αρκετές σκέψεις για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, ένα φιλμ που υποστηρίζεται επαρκώς από την παρουσία μίας πρώτης σειράς πρωταγωνιστών του γαλλικού σινεμά.

Στη βρετανική ταινία, μια παρέα άνεργων ανδρών παίρνει την τολμηρή απόφαση να κάνει ένα στριπτίζ σόου για να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, ενώ στο γαλλικό φιλμ μια ετερόκλητη παρέα ανδρών θέλει να ξεφύγει από τα ψυχολογικά, οικογενειακά, αλλά και οικονομικά προβλήματα μέσα από τη συμμετοχή της σε μια ερασιτεχνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης...

Οι άνδρες με τα μαύρα: Παγκόσμια απειλή

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι με τους: Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Έμα Τόμσον, Λίαμ Νίσον

Ύστερα από προσπάθειες μιας ζωής, η Μόλι καταφέρνει να εντοπίσει το κρυφό αρχηγείο των Ανδρών με τα Μαύρα και, χάρη στην επιμονή της, να προσληφθεί ως δοκιμαστικός πράκτορας Μ. Η πρώτη της αποστολή δίπλα στον έμπειρο Η όμως θα αποδειχτεί τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια της Γης.



Το Άλογο που Είμαι 

 



Ντοκιμαντέρ 

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μένιος Καραγιάννης

Απλοί άνθρωποι, ψυχολόγοι και καλλιτέχνες καταθέτουν προσωπικά βιώματα κι επιστημονικές απόψεις, προσπαθώντας να ορίσουν τι χωρίζει την τρέλα από την πνευματική ισορροπία.

 



Κορίτσια Κάποιας Ηλικίας 



Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ζάρα Χέις με τους: Νταϊάν Κίτον, Τζάκι Γουίβερ, Παμ Γκριρ

Σε ένα γηροκομείο πολυτελείας δύο γυναίκες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα… μαζορετών.

Μάρτυρας Κατηγορίας 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Τάιρον Πάουερ, Μάρλεν Ντίτριχ, Τσαρλς Λότον, Έλσα Λάντσεστερ

Παρά τα προβλήματα υγείας του, ένας Βρετανός διάσημος δικηγόρος αποφασίζει να αναλάβει την υπεράσπιση ενός άντρα που κατηγορείται για φόνο. Στη δίκη όμως τον περιμένει μια σειρά από εκπλήξεις.

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι 

Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς με τους: Ρέιφ Φάινς, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Όλεγκ Ιβένκο, Σεργκέι Πολούνιν

Η ζωή του διάσημου χορευτή μπαλέτου Ρούντολφ Νουρέγιεφ από τα πρώτα του βήματα στην ΕΣΣΔ μέχρι την αυτομόλησή του στη Δύση.

Booksmart 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ολίβια Ουάιλντ με τους: Κάιτλιν Ντέβερ, Σκάιλερ Γκιζόντο, Μπίνι Φέλντστεϊν, Μέισον Γκούντινγκ

Την παραμονή της αποφοίτησής τους από το λύκειο δύο φιλενάδες διαπιστώνουν πως διαβάζουν διαρκώς και δεν έχουν διασκεδάσει καθόλου στη μαθητική ζωή τους. Αποφασίζουν λοιπόν να πάρουν το αίμα τους πίσω μέσα σε ένα βράδυ.



Ορφέας και Ευρυδίκη 

Σινεφίλ 1950 | Α/Μ | Διάρκεια: 95'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Κοκτό με τους: Ζαν Μαρέ, Φρανσουά Περιέ, Μαρία Κάσαρες

Ένας ποιητής παθιασμένος με το θάνατο ακολουθεί τη γυναίκα του στον Άδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ