Πως γιόρτασαν οι δούκες του Λουξεμβούργου την εθνική επέτειο της όμορφης χώρας τους (φώτο-βίντεο)

Στη χώρα η Εθνική Μέρα του Λουξεμβούργου γιορτάζεται με λαμπρότητα

Σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου, το Λουξεμβούργο γιόρτασε την εθνική του επέτειο. .Η πρωτεύουσα της μικρής πανέμορφης χώρας, η πόλη του Λουξεμβούργου, είναι μία από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και είναι έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Εθνική Ημέρα του Λουξεμβούργου, η οποία είναι αργία, είναι επίσης γνωστή ως Ημέρα του Μεγάλου Δούκα, για τον εορτασμό των γενεθλίων του Jean, του πρώτου Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου, ο οποίος διαδέχτηκε τη μητέρα του, τη Μεγάλη Δούκισσα Charlotte  το 1964.

 

 

 

 

 Οι εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο το Μεγάλο Δουκάτο ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, την παραμονή των εθνικών εορτών. Οι εορτασμοί στην πόλη του Λουξεμβούργου ξεκινούν με την αλλαγή της φρουράς στο παλάτι του Μεγάλου Δούκα γύρω στις 4 μ.μ. 

 

 

 Η πόλη Ντουντελάνζ φιλοξενεί μια πομπή φαναριών, και το κάστρο στο Wiltz φιλοξενεί λαμπρές εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της εθνικής επετείου γίνονται αθλητικοί αγώνες στο  Ες-συρ-Αλζέτ, συναυλίες, χοροί, παρελάσεις και εορτασμοί με πυροτεχνήματα.

 

 

Φέτος ο Μέγας Δούκας Ερρίκος,  παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου, με την οικογένεια του . 

 

 

ο Μεγάλος Δούκας Ερρίκος  και η Μεγάλη Δούκισσα,Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου,  , ο Πρίγκιπας Λουίς, η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και ο Πρίγκιπας Σεμπαστιάν, έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Λουξεμβούργου,  παρουσία των αρχών. Η βασιλική οικογένεια, γιόρτασε την εθνική μέρα του Λουξεμβούργου με  πολιτικούς και στρατιωτικούς καθώς και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ