Ο Μίλτος Καμπουρίδης θεμελιώνει στην Τζιά, το πρώτο ξενοδοχείο One & Only της διάσημης αλυσίδας

Τεράστια επένδυση στην Τζια... 

Σάρκα και οστά παίρνει mega deal ανάμεσα στον όμιλο Dolphin Capital και στην Kerzner International Holdings Limited, κορυφαίο διεθνή επενδυτή και διαχειριστή υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών με έδρα το Ντουμπάι, για τη δημιουργία του "One&Only Kea Island" στην Τζιά. 

Η συμφωνία για την κατασκευή ξενοδοχείου και πολυτελών βιλών προς πώληση σε παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, το ύψος της οποίας δύναται να ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ- αποτελεί μια από τις σημαντικότερες που έχουν λάβει χώρα στον εγχώριο τουριστικό κλάδο.

Και αυτό γιατί αφενός το "One&Only Kea Island" θα είναι το πρώτο One&Only στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφετέρου γιατί αποτελεί την πρώτη επένδυση της Kerzner στην Ευρώπη.

Μίλτος Καμπουρίδης, Founder and Managing Partner της Dolphin Capital Partners, Αυτού Εξοχότης Mohammed Al Shaibani και Phillippe Zuber, President and Chief Operating Officer, One&Only Resorts

Η έκταση που θα αναπτυχθεί η επένδυση βρίσκεται στη θέση Βρόσκοπος, σε μια έκταση 640 στρεμμάτων περίπου, και καταλαμβάνει δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα την θάλασσα.

Στην δυτική πλευρά θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου 13,505 μ2 αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, σπα, κέντρο καταδυτικού τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστούν προς πώληση 30 υπερπολυτελής βίλες συνολικής δόμησης 16,000 μ2. 

Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία πολυτελή θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, το Μεξικό, τον Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι και την Αυστραλία. Επιπλέον, διαχειρίζεται το Mazagan Beach & Golf Resort, ένα θέρετρο γκολφ και καζίνο 500 δωματίων στο Μαρόκο. 

Η υπογραφή της συμφωνίας είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2017, παρουσία πολλών αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Αυτού Εξοχότης Mohammed Ι. Al Shaibani, βασικού μετόχου της Kerzner. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ