Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική φωτογραφία και το μήνυμά του, ένα χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Πέρασε ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία.

Το Μάτι ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία θυμάται και τιμά τους 102 νεκρούς της πύρινης λαίλαπας. 

Ήταν στις 23 του περασμένου Ιούλη όταν οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους αφήνοντας πίσω 102 νεκρούς.

Τους αδικοχαμένους νεκρούς της πυρκαγιάς θέλησε να τιμήσει και ο Σάκης Ρουβάς.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο γιατρός που έζησε την φρίκη στο Μάτι: Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί - Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ (βίντεο)

 

Με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, ο απόλυτος Έλληνας σταρ, δημοσίευσε στο Instagram μια συγκλονιστική φωτογραφία και έγραψε στη λεζάντα τα εξής: «Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας. Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις

Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας.

Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ