Αρχίστε να κάνετε παιδιά -2000 ευρώ για κάθε παιδί από το 2020- Μαζί με τα άλλα επιδόματα

Δεν θα  αφορά μόνο τις γυναίκες κάτω των 30

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα εγγραφεί η δαπάνη για την παροχή του εφάπαξ ποσού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού. Ταυτοχρόνως, διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, αλλά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο πλαίσιο της άσκησης «δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής».

Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020, διευκρινίζοντας ότι δεν θα αφορά μόνο τις γυναίκες κάτω των 30. Ακόμη, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει «ταβάνι» για κάποια υψηλά επιδόματα. Συμπλήρωσε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια

Στις δηλώσεις της, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί. Μάλιστα, δήλωσε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

 

Η κυρία Μιχαηλίδου επίσης διευκρίνισε πως όλα τα υφιστάμενα επιδόματα διατηρούνται, όπως για παράδειγμα το επίδομα ενοικίου. «Διατηρούνται τα επιδόματα και ενισχύονται, διότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κοινωνική ατζέντα και κοινωνική πολιτική», είπε και πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, «ώστε να ξέρουμε πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας και να μην μείνει κανένας πολίτης που έχει ανάγκη, χωρίς επίδομα».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ