Βάφτισα το υγιέστατο αγοράκι μιας γυναίκας που νίκησε και το DNA και το πεπρωμένο της! Η πιo δύσκολη εξωσωματική που έφερε στον κόσμο τον Δημήτρη - Ανδρέα! (φωτό)

Βάφτισα τον γιο της Πηγής, μιας διαφορετικής γυναίκας πιο δυνατής από όλες μας. Πάλεψε ακόμη και με το DNA της και νίκησε. Ο Δημήτρης – Ανδρέας είναι το δώρου θεού και η ευλογία της.



Βάφτισα τον γιο της Πηγής, μιας διαφορετικής γυναίκας πιο δυνατής από όλες μας. Πάλεψε ακόμη και με το DNA της και νίκησε. Ο Δημήτρης – Ανδρέας είναι το δώρου θεού και η ευλογία της.



Ο Δημήτρης – Ανδρέας είναι και ο δικός μου μικρός ήρωας. Έχει λαμπερή επιδερμίδα, σαν φίλντισι και δύο τεράστια μάτια που με κοιτάζαν και μου χαμογελούσαν όλο το Σαββατοκύριακο που πήγαμε να τον βαφτίσουμε στην Πάτρα.  Το δώρο θεού για την Πηγή και τον Γιάννη, ευτύχησα να γίνει και λίγο δικό μου.



Έγινα νονά μαζί με τον γιατρό που τον έφερε στην ζωή, υγιέστατο και πανέμορφο. Ο Δρ. Βασίλης Αθανασίου κατόρθωσε πριν από μερικούς μήνες να φέρει εις πέρας την επιτυχή εγκυμοσύνη της Πηγής με εξωσωματική.  Πρόκειται για το 2ο στον κόσμο επιστημονικό επίτευγμα γέννησης υγιούς παιδιού από γυναίκα με αχονδροπλασία – νανισμό.  Με την Πηγή γνωριστήκαμε όταν πήγα στα Σαγαιίκα να της πάρω συνέντευξη για το ιατρικό επίτευγμα της γέννησης του Δημήτρη - Ανδρέα που πήρε τα ονόματα και  των δύο παππούδων του που δεν ζουν πια... Τότε η ιστορία της με συγκλόνισε!



Ο Δημήτρης – Ανδρέας είναι το πρώτο παιδί στο κόσμο που η ‘’σύλληψης’’ του έγινε χάρις στον συνδυασμό προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης και κρυοσυντήρησης εμβρύων.  Η βάφτιση στον Άγιο Ραφαήλ θα μου μείνει αξέχαστη γιατί αισθανόμουν την τεράστια χαρά της Πηγής. Αυτή η νέα γυναίκα η τόσο δυνατή και έξυπνη έβλεπε ότι η ιστορία της που υπήρξε πολύ σκληρή είχε πια αλλάξει ριζικά. Ο Δημήτρης – Ανδρέας που βαφτίσαμε, αυτή η μικρή νέα ζωή απαλλαγμένη από το βάρος που η μαμά του έφερε από την ώρα που γεννήθηκε, μας έκανε όλους όσοι βρεθήκαμε στην εκκλησία χαρούμενους, να θαυμάζουμε το δυνατό ζευγάρι που ξεπέρασε όλες τις αντιξοότητες και αγαπημένο βάφτισε τον γιό του. Δικαιολογημένο και το δάκρυ του γυναικολόγου της από την Πάτρα κου Κολιόπουλου που την έστειλε στον εξειδικευμένο στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, νονό πια, Βασίλη Αθανασίου. 



Θαυμάζουμε την Πηγή που τα είχε όλα οργανώσει στην εντέλεια, από τις μπομπονιέρες ως την λουλουδένια διακόσμηση με ήλιους και την ημέρα της βάφτισης έλαμπε καλοντυμένη και μοντέρνα. Την μαμά της κυρία Λέττα που συγκινημένη κρατούσε τον εγγονό της και ξεχνούσε όλα όσα πέρασε για να εμφυσήσει στην Πηγή την αισιοδοξία και την δύναμη να προχωρεί, να κάνει δεκάδες επίπονα χειρουργεία και τελικά με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει τον έρωτα της ζωής της τον Γιάννη.



Θαυμάζουμε τον Γιάννη, άνδρα της Πηγής που άφησε τα πάντα στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στην δημιουργία της οικογένειας του με την Πηγή. Δεν άφησε κανένα κακοπροαίρετο να του πει ότι η Πηγή είναι διαφορετική και να επηρεάσει την απόφαση του. Μακάρι όλοι οι διαφορετικοί να είναι σαν την Πηγή, πηγή καλοσύνης, ευστροφίας, χιούμορ, αισθημάτων, περηφάνειας. Όποιος πάει κοντά της είναι αδύνατον να μην τον αγγίξει η προσωπικότητα αυτής την γιγάντιας γυναίκας.



Νιώθω ότι η γνωριμία μου με την Πηγή και η βάφτιση του Δημήτρη – Ανδρέα είναι ευλογία, πλούτος στην δική μου ζωή και τους ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμήσαν, ζητώντας μου να βαφτίσω το παιδί τους.


Η Ζωή μας φιλάει το χέρι για να παραλάβει τον γιο της μυρωμένο και βαπτισμένο ανάμεσα στους δύο γυναικολόγους της Δρ Βασίλη Αθανασίου και Δρ Κολιόπουλου.









O Δημήτρης - Ανδρέας αγκαλιά με τους γονείς του...






(Φωτογραφίες: Λίτσα Κατρή)


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ