Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει την πιο γευστική μπουγάτσα που έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας (Βίντεο)

Γλυκιά επιλογή.

Υλικά:

  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά + 2 κρόκοι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30x35 εκ. με ένα πινέλο.
  • Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.
  • Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν).
  • Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
  • Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
  • Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο).
  • Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας. 
  • Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
  • Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ