Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την καλή διακόσμηση – τα σπίτια άλλωστε είναι τα προσωπικά μας ησυχαστήρια και οφείλουμε να τους δίνουμε την προσοχή και την φροντίδα που τους αξίζει.

Μπορεί να μην είστε επαγγελματίες διακοσμητές, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες διακόσμησης και φυσικά να αποφύγετε κάποια πολύ συχνά λάθη.

Συγκεντρώσαμε τα 8 πιο συνηθισμένα διακοσμητικά λάθη που γίνονται στα σπίτια – Διαβάστε ποια είναι ώστε να μην πέσετε στις συνηθισμένες παγίδες που… θα σαμποτάρουν την καλή ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Κρεμάτε τα έργα τέχνης πολύ ψηλά

Υπάρχει ένας πολύ απλός κανόνας που αν τον θυμάστε δεν θα κάνετε ποτέ λάθος: οι πίνακες και τα έργα τέχνης πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ματιών (περίπου 1.5 μέτρο από το πάτωμα σε περίπτωση που αναρωτιέστε). Τηρήστε το.

Κολλάτε τα έπιπλα πάνω στους τοίχους

Μπορεί η ιδέα ενός καναπέ στη μέση του σαλονιού να σας ακούγεται παράξενη, αλλά από την άλλη τα έπιπλα που κολλάνε πάνω στους τοίχους παραφαίνονται… επίσημα. Διαλέξτε τη μέση οδό.

Φοβάστε το χρώμα

Μας αρέσει πολύ το λευκό και τα ουδέτερα χρώματα, αλλά το σπίτι σας θα φαίνεται… λυπημένο αν δεν βάλετε λίγες πινελιές χρώματος σε κάθε δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ το χρώμα, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει σε μικρές δόσεις.

Ακολουθείτε αποκλειστικά τις τάσεις

Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ακολουθεί κάποιος τις τάσεις της διακόσμησης. Αν, όμως, είναι η μόνη σας έμπνευση τότε υπάρχει ο κίνδυνος να φαίνεται το σπίτι σας παλιομοδίτικο σε λίγα χρόνια.

Έχετε πολλά μαξιλάρια στον καναπέ ή στο κρεβάτι

Τα μαξιλάρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε λίγο χρώμα στον χώρο σας. Αν, ωστόσο, οι καλεσμένοι σας πρέπει να μετακινήσουν τα μαξιλάρια για να… κάτσουν, τότε ξέρετε ότι το έχετε παρακάνει.

Θέλετε να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους

Αν θέλετε τα δύο τραπεζάκια που βρίσκονται δίπλα στον καναπέ σας να είναι ακριβώς τα ίδια ή αν πιστεύετε ότι όλα τα έπιπλα της τραπεζαρίας σας πρέπει να προέρχονται από την ίδια συλλογή, τότε ξανασκεφτείτε το. Είναι πολύ πιο ωραίο να ταιριάξετε διαφορετικά μοτίβα, υλικά και εποχές.

Έχετε κάνει την τηλεόραση το κεντρικό σημείο του δωματίου

Το καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να βλέπετε τις αγαπημένες σας εκπομπές, αλλά μην αντιμετωπίζετε την τηλεόραση σαν να ήταν το πιο όμορφο αντικείμενο που έχετε. Προσπαθήστε να την βάλετε στην άκρη ή να την «μπερδέψετε» με μια συλλογή από έργα τέχνης στον τοίχο σύμφωνα με το Spiros Soulis.com

Ξεχνάτε τον φωτισμό

Αν δεν έχετε κάνει κανένα από τα παραπάνω διακοσμητικά λάθη, αλλά συνεχίζετε να νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την διακόσμηση του σπιτιού σας, τότε είναι πολύ πιθανόν να φταίει ο φωτισμός. Τοποθετήστε πολλές πηγές με απαλό φωτισμό και dimmers. Διαφορετικά κινδυνεύετε να μοιάζει το σπίτι σας με… οδοντιατρείο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ