Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος για τον θάνατο του 21χρονου πολίστα - "Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε"

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του ατυχήματος 

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο 21χρονος διεθνής και τερματοφύλακας της ομάδας Ναυτικού Ομίλου Χίου στο πόλο Αδαμάντιος Μαντής. Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος τη Χίο και τον ελληνικό αθλητισμό.

Το νήμα της ζωής του αθλητή κόπηκε ξαφνικά έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα, παρά τις προσπάθειες των ιατρών του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά να τον κρατήσουν ζωντανό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο νεαρός είχε βγει για βόλτα με τους φίλους του, όταν αποφάσισε να κατέβει από το αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα, καθώς ήθελε να δει κάποια βλάβη που πίστευε πως έχει το ΙΧ που οδηγούσε ο φίλος του.

Άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο και θέλησε να βγει και να δει τι συμβαίνει, όμως καθώς βγήκε από το αυτοκίνητο, ένα άλλο διερχόμενο ΙΧ δεν τον πρόσεξε, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον 21χρονο πολίστα και να τον σκοτώσει.

«Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε, μόνο, μόνο… ένα παιδί με χαμόγελο»

«Ήταν ένα παιδί που μόνο γέλαγε, μόνο, μόνο… ένα παιδί με χαμόγελο. Και καλός αθλητής ήταν και υποσχόμενος τερματοφύλακας. Ένα παιδί με γέλιο μόνο, καλοδιάθετο παιδί.  Ήταν τραγικό αυτό το πράγμα, τραγικό, τραγικό. Ένας κόμπος σε μένα, αλλά εδώ πέρα τώρα, πάντα λέμε, αυτός που φεύγει και η οικογένειά του είναι ο σταυρός» είπε ο προπονητής του, Δημήτρης Κραβαρίτης.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του ατυχήματος

«Φεύγανε 12:00΄ να βγουν να πάνε βόλτα και κάτι ακουγόταν στο αυτοκίνητο μπροστά στη ρόδα, στην πινακίδα;  Οδηγούσε το άλλο το παιδί. Σταματήσανε αριστερά  εκεί στο ύψος του Καραϊσκάκη, πάνω στη γέφυρα. Αλάρμ, σταματήσανε, κατέβηκε αυτός να κοιτάξει μπροστά, αν είναι η πινακίδα ή κάτι. Κι ένα αυτοκίνητο έπεσε πίσω. Το αυτοκίνητο, ένα smart ήταν, αυτό γύρισε επί τόπου και τον χτύπησε πάνω στην μπάρα, εκεί» είπε ο προπονητής του.

Η ανακοίνωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας

«Θρήνος. Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική υδατοσφαίριση. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Αδαμάντιος Μαντής τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

Ο Αδαμάντιος στην καριέρα του είχε υπηρετήσει την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων.

Η μεγάλη καριέρα

Ο άτυχος νεαρός είχε υπηρετήσει στη Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο και τον Υδραϊκό.

Ήταν μάλιστα ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που είχε γίνει στο Μπακού, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός.

Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική ως τώρα νίκη του ΝΟΧ στο πρωτάθλημα, το 9-5 επί του ΠΑΟΚ στις 19/10, αναφέρει η εφημερίδα "Πολίτης Χίος".

Πένθος στον Ναυτικό Όμιλο Χίου
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, εξέδωσε ψήφισμα όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ

3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες

4. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντος

5. Να διατεθεί χρηματικό πόσο εις μνήμην του, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

6. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τύπο.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του Μαντή, δηλώνει και η διοίκηση του ΝΟΒ, απέναντι στον οποίο αγωνίστηκε χθες ο ΝΟΧ. «Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του ταλαντούχου αθλητή υδατοσφαίρισης Αδαμάντιου Μαντή του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα. Μόλις χτες παίζαμε μαζί του στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι ασύλληπτο πώς αλλάζει η πραγματικότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Αδαμάντιου».

Με ανάρτησή στoν επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Αδαμάντιου Μαντή, τα ξημερώματα της Κυριακής σε αυτοκινητό δυστύχημα.

«Σκοτείνιασε η μέρα από την τραγική απώλεια του Αδαμάντιου Μαντή, του 21χρονου τερματοφύλακα πόλο του Ν.Ο.Χίου που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Συλλυπητήρια στους οικείους του, στην ομάδα του και στο ελληνικό πόλο», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην ανάρτηση  του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ