Η μεγαλύτερη ληστεία του 2019: Εισέβαλαν στην έπαυλη της δισ. Ταμάρα Έκλεστοουν & άρπαξαν κοσμήματα αξίας 67 εκατ. δολαρίων  

Η Ταμάρα Έκλεστόουν, κληρονόμος της Formula 1 και ο σύζυγός της Τζέι Ρούτλαντ, "έπεσαν" θύματα κλοπής κοσμημάτων τεράστιας αξίας, σύμφωνα με τα βρετανικά MME.

 Η κλοπή των κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 67 εκατομμύρια δολάρια, διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, στο αρχοντικό τους στην Kensington Palace Garden, σε μια από τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές του Λονδίνου, αφού εκεί μένουν και πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι κροίσοι. 

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι κλέφτες είχαν το αρκετό χρόνο να εισβάλλουν στην έπαυλη των 57 δωματίων, να παραβιάσουν τις θυρίδες της Έκλεστοουν και να φύγουν με λεία πανάκριβα κοσμήματα, όπως συλλεκτικά ρολόγια, βραχιόλια Cartier και δαχτυλίδια με λίθους. Υπολογίζεται ότι η ληστεία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. 

Η 35χρονη Ταμάρα είναι η κόρη του Μπέρνι Έκλεστοουν ο οποίος είναι Βρετανός μεγαλοεπιχειρηματίας, και πρώην αφεντικό της Formula 1. H έπαυλη στην οποία κατοικεί στο Λονδίνο όπου σημειώθηκε η διάρρηξη είναι αξίας 97 εκατ. δολαρίων, σημειώνει το Forbes.  

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε: «Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε εισβολή στο σπίτι. Η εσωτερική ασφάλεια συνεργάζεται με την αστυνομία. Η Ταμάρα και η οικογένειά της είναι καλά αλλά είναι προφανώς θυμωμένοι και αναστατωμένοι από το περιστατικό.

Εάν κάποιος έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες τότε παρακαλώ καλέστε την αστυνομία».  

Όπως μεταδίδει ο Guardian δεν έχουν γίνει συλλήψεις ενώ ένας εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε: «Η αστυνομία κλήθηκε σε ιδιοκτησία στο Palace Green στις 11,11 μ.μ., την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μετά από αναφορές για διάρρηξη. Αναφέρθηκε ότι μια ποσότητα κοσμημάτων υψηλής αξίας είχε κλαπεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ