Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Ημέρα της Αυστραλίας": Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους & στις παραλίες - Εντυπωσιακές οι εικόνες (φώτο)

Στη σκιά των πυρκαγιών

Χιλιάδες άνθρωποι πήγαν σήμερα στις παραλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Αυστραλίας, αν και οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από την τραγωδία των πυρκαγιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια.

AP

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν επίσης πορεία στήριξης προς τους γηγενείς Αυστραλούς, οι οποίοι θεωρούν την Ημέρα της Αυστραλίας, που σηματοδοτεί την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων, «Ημέρα Εισβολής».

James Ross APP

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η Ημέρα της Αυστραλίας είναι μια ημέρα για να θυμάται κανείς την Ιστορία της χώρας. «Και όπως θυμηθήκαμε πολύ πρόσφατα, ιστορίες για ξηρασίες, πυρκαγιές και προσαρμογή στις πολλές προκλήσεις που ενέχει η ζωή σε μια μεγάλη ήπειρο», δήλωσε ο Μόρισον στο μήνυμά του.

Darren England AAP

Η Ημέρα της Αυστραλίας σηματοδοτεί την άφιξη το 1788 του «Πρώτου Στόλου» βρετανικών πλοίων στο Σίδνεϊ Κόουβ.

Darren Pateman/AAP

Οι γηγενείς Αυστραλοί θέλουν να καταργηθεί η συγκεκριμένη ημέρα αλλά ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να υπερασπιστεί την ημερομηνία της γιορτής.

 Darren England/AAP

Ο Μόρισον ανακοίνωσε επίσης ότι το Μετάλλιο για Καταστάσεις Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης θα απονεμηθεί σε μέλη των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών που πάλεψαν με τις φωτιές το 2019-20, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

channel seven

«Η ανταπόκριση στο θέμα με τις πυρκαγιές ήταν άνευ προηγουμένου, με χιλιάδες εθελοντές και εργαζόμενους να δουλεύουν όλο το 24ωρο, μέρα και νύχτα, τη μία εβδομάδα μετά την άλλη για να προστατεύσουν περιουσίες και να σώσουν ζωές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες ακόμα και σήμερα. Οι φωτιές σε δασικές περιοχές και σε περιοχές χαμηλής βλάστησης στην Αυστραλία έχουν κάψει μια περιοχή σχεδόν με το μέγεθος της Ελλάδας από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και σε εκατομμύρια ζώα.

abc news Patrick Martin

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ