Το Rolex που αγόρασε το 1974 για 345 δολάρια σήμερα φτάνει τις 700.000 - Έπεσε "ξερός" όταν το έμαθε (φώτο-βίντεο)

Μυθικό εύρημα το ρολόι που φορούσε ο Paul Newman

Ένας άντρας παρουσίασε σε μία εκπομπή για αντίκες ένα ρολόι Rolex που αγόρασε το 1974 για 345,97 δολάρια για να μάθει την αξία του. Η αντίδραση του στο άκουσμα της; "Ανεκτίμητη".

Οταν έμαθε ότι το ρολόι που αγόρασε τότε , σήμερα θα έπιανε 400.000 ευρώ σε δημοπρασία έπεσε "ξερός" στο έδαφος.

Ωστόσο η έκπληξη του δεν σταμάτησε  εκεί: Λόγω της εξαιρετικά καλής κατάστασης του ρολογιού, η αξία του ανεβαίνει ακόμα παραπάνω, και κινείται μεταξύ 500.000 και 700.000 δολαρίων.

Ο άνδρας αυτός εμφανίστηκε στην τηλεοπτική  σειρά «Antiques Roadshow» με το ρολόι, τύπου Rolex Oyster Cosmograph Reference No. 6263, με την ελπίδα να μάθει την αξία του.

Η εκπομπή αυτή ταξιδεύει σε όλες τις ΗΠΑ για να βρίσκει «κρυμμένους θησαυρούς». Τη Δευτέρα το βράδυ, η εκπομπή βρισκόταν στη Μπονάνζαβιλ του Φάργκο, στη Βόρεια Ντακότα.

Ο άνδρας ήταν  βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, και  είπε ότι αγόρασε το Rolex επειδή είχε ακούσει ότι ήταν πολύ καλό για καταδύσεις.

Όπως είπε το είχε παραγγείλει από την βάση ανταλλαγής της Πολεμικής Αεροπορίας τον Νοέμβριο του 1974 και πως έφτασε τελικά τον Απρίλιο του 1975.

Αλλά μόλις το έλαβε το Rolex, που εκείνη την εποχή του  κόστισε περίπου ένα μηνιάτικο ακόμη και με έκπτωση 10%, αποφάσισε πως ήταν «πολύ καλό» για να το βάλει στην θάλασσα.


Έτσι το κράτησε σε μια θυρίδα για περίπου 40 χρόνια, και το έβγαλε μόνο ελάχιστες φορές για να το ελέγξει.



Το Rolex του  όχι μόνο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, αλλά ο βετεράνος είχε αποθηκεύσει και όλα τα έγγραφα εγγύησης, το πρωτότυπο φυλλάδιο της Rolex για το Cosmograph, δύο αποδείξεις και τα δύο πρωτότυπα κουτιά της Rolex, στα οποία ήταν αποθηκευμένο, αναφέρει το αμερικάνικο CNN

Μυθικό εύρημα το ρολόι που φορούσε ο Paul Newman

"Οι συλλέκτες αγαπούν το ρολόι επειδή ο Paul Newman φορούσε ένα παρόμοιο μοντέλο στην ταινία του 1969, "Winning", δήλωσε ο εκτιμητής Peter Planes. «Είναι το απόλυτο μυθικό εύρημα. Είναι ένα από τα σπανιότερα μοντέλα Paul Newman και σε αυτή την κατάσταση, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο στον κόσμο» πρόσθεσε .

Σύμφωνα με τον Planes το ρολόι είναι εξαιρετικά σπάνιο και η τιμή του μπορεί να φτάσει ανάμεσα σε 500.000 και 700.000 δολάρια επειδή είναι διατηρημένο σε καλή κατάσταση και υπάρχουν όλα τα επίσημα έγγραφα του.

"Αυτή η αξιολόγηση είναι μοναδική για την εκπομπή «Antiques Roadshow». Ένα εξαιρετικά σπάνιο αντικείμενο με την ιστορία του, φωτίζει την ιστορία της χώρας μας", ανέφερε σε δήλωση του η executive producer της εκπομπής  Μάρσα Μπέμκο.

"Για πρώτη φορά είχαμε στην εκπομπή έναν φιλοξενούμενο , ο οποίος "έπεσε ξερός" μόλις άκουσε την αξία του θησαυρού που έφερε στην εκπομπή. Αλλά μην ανησυχείτε θα συνέλθει γρήγορα και θα αποφασίσει τι θα κάνει με το θησαυρό του", συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ