Joaquin Phoenix: Πρωταγωνιστεί σε ταινία για την προστασία της Αμαζονίας (βίντεο)

Σε παραγωγή μικρού μήκου ταινίας που χρηματοδότησαν Μ.Κ.Ο έπιαξε ο Αμερικανός ηθοποιός Joaquin Phoenix, για να αναδείξει τον ρόλο των αυτοχθόνων στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.
«Την έκανα για να αφυπνίσω συνειδήσεις», δηλώνει ο ηθοποιός.

Η ταινία «Guardians of Life» διάρκειας μόλις δύο λεπτών κυκλοφόρησε στο internet  από τις μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Amazon Watch και Extinction Rebellion.
O Joaquin Phoenix είναι ένας χειρουργός ο οποίος προσπαθεί να σώσει τη ζωή ενός ασθενή που πεθαίνει.
O  45χρονος ηθοποιός, που είναι το μεγάλο φαβορί των 'Οσκαρ για τον α΄ ανδρικό ρόλο στην ταινία «Joker», υποδύεται τον γιατρό που δίνει μάχη για να σώσει τον πλανήτη Γη που αργοπεθαίνει. Όμως, όταν θεωρεί ότι η ασθενής πέθανε, μια άλλη γιατρός στη σκηνή.


Βάζοντας τα χέρια της πάνω στην ασθενή καταφέρνει να την επαναφέρει στη ζωή.Την ταινία μικρού μήκους χαιρέτισε η Σόνια Γκουαζαζάρα, συντονίστρια της Συνέλευσης των Αυτοχθόνων Λαών της Βραζιλίας (Apib), η οποία καταγγέλλει συχνά την περιβαλλοντική πολιτική του προέδρου Χαΐρ Μπολσονάρου. «Χρειαζόμαστε τη διεθνή αλληλεγγύη (…) για να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στον αγώνα μας καταγγέλλοντας την καταστροφή της Αμαζονίας και τις βιαιότητες κατά των λαών που υπερασπίζονται την ύπαρξή της», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ