Νέος φράχτης στον Έβρο 30 χλμ: Τον κατασκευάζει η ελληνική αστυνομία για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών που ωθεί ο Ερντογάν (βίντεο)

Επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα...

Σχεδιάζεται ενίσχυση της άμυνας "επί του πεδίου" με τοποθέτηση επιπλέον 30 χλμ φράχτη κατά μήκος των συνόρων στα πρότυπα του υφιστάμενου, μήκους 12 χλμ. στον Έβρο, πέρα της επιχειρησιακής δράσης του ανθρώπινου παράγοντα.

Σημειώνεται πως η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα την ταχεία μεθοριακή επέμβασή της στην Ελλάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη περιοχή είχε επισκεφτεί προσφάτως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που παρακολουθεί και τα σχέδια για την κατασκευή του νέου «τείχους» του Εβρου.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», θα υπάρξει ενίσχυση του υπάρχοντα φράκτη, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, που είχε κατασκευασθεί την περίοδο 2011-2012, μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών κι όπου υπάρχει τους τελευταίους μήνες η «πολιορκία» από χιλιάδες αλλοδαπούς. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις από 700 έως 1.000 δακρυγόνα. Για να δει κανείς τη σύγκριση, σε μια διαδήλωση στο κέντρο με επεισόδια ο αντίστοιχος αριθμός φτάνει τα 100. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ