11χρονο κορίτσι από τη Συρία θα είναι η νεότερη αθλήτρια στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νεότερους αθλητές όλων των εποχών

Η Hend Zaza, μία εντεκάχρονη αθλήτρια του πινγκ πονγκ από τη Συρία, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα είναι η νεότερη αθλήτρια της φετινής διοργάνωσης.    

Η Zaza, που βρίσκεται στο Νούμερο 155 της παγκόσμια κατάταξης, νίκησε την Λιβανέζα Mariana Sahakian και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Sahakian είναι 42 ετών που αυτό σημαίνει ότι οι δύο αθλήτριες έχουν 31 χρόνια διαφορά ηλικίας. Η Συριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook, συνεχάρη τη νεαρή αθλήτρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) η Zaza γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2009 και είναι μερικούς μήνες νεότερη από την Βρετανίδα Sky Brown που θα γίνει 12 δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων. 

Το ρεκόρ του νεότερου αθλητή που συμμετείχε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανήκει στον Έλληνα Δημήτριο Λούνδρα. Ο Λούνδρας υπήρξε μέλος της ομάδας του δίζυγου μαζί με τους Ιωάννη Χρυσάφη, Ιωάννη Μητρόπουλο και Φίλιππο Καρβελά, που κατέλαβε την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία κατά την έναρξη των αγώνων ο Λούνδρας είχε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ