Αυτά είναι τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και στον κόσμο (φωτογραφίες)

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και καθώς πλησιάζουμε στα τέλη του Νοέμβρη μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα αλλά και για τα πρώτα χιόνια.

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και καθώς πλησιάζουμε στα τέλη του Νοέμβρη μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα αλλά και για τα πρώτα χιόνια. Ωστόσο για τους βιαστικούς αλλά και τους λάτρεις του σκι, τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου αλλά και της Ελλάδας έχουν ήδη ανοίξει και περιμένουν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίως είναι:

Fairmont Chateau Whistler Resort



Βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία, στους πρόποδες του βουνού Μπλακομπ. Περισσότερα από 8.100 στρέμματα χιονισμένης πίστας σας περιμένουν για 515 δολάρια τη βραδιά.
 
St Regis Aspen Resort, Κολοράντο



Το St Regis στο Ασπεν κέρδισε αναδείχθηκε το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής για το 2012 ενώ την ίδια χρονικά κέρδισε και τη διάκριση για το καλύτερο ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στις ΗΠΑ. Στο Ασπεν το σκι θεωρείται «πάθος» και όχι απλώς «δραστηριότητα». Η τιμή για μία μικρή σουίτα είναι περίπου 1,400 δολάρια για μια νύχτα σε περίοδο αιχμής.
 

Kempinski Grand Hotel Des Bains, Ελβετία



Το οικογενειακό ξενοδοχείο Kempksi του Moritz Palace είναι γνωστό ακόμη και σε μη-σκιέρ. Ψηφίστηκε νούμερα 1 χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο το 2009 και κέρδισε το Βραβείο για το καλύτερο spa θέρετρο στον κόσμο το 2012. Μια νύχτα εκεί κοστίζει τουλάχιστον 1.500 δολάρια.
 

Gstaad Palace, Ελβετία



Το επονομαζόμενο Παλάτι του Γκστάαντ θεωρείται το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας και αναδείχθηκε το καλύτερο του κόσμου το 2011. Εχει πίστες συνολικά 250 χιλιομέτρων, 62 διαφορετικούς αναβατήρες και διάφορες πίστες για έλκηθρο.


Cristallo Hotel Spa, Ιταλία



Το Cristallo Hotel Spa εβρίσκεται στις Αλπεις κοντά στα αυστριακά σύνορα στην πόλη της Βόρειας Ιταλίας Cortina d'Ampezzo, το ξενοδοχείο αυτό προσπαθεί να ανακτήσει τις ένδοξες ημέρες του το 1970. Θεωρείται κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της Ιταλίας από το 2005 και καλύτερο της Ευρώπης από το 2009, σύμφωνα με το World Travel Awards. Η χειμερινή περίοδος ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την 1η Απριλίου.
 

 Ωστόσο για όσους δεν θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ, η Ελλάδα διαθέτει επίσης αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα που θα ικανοποιήσουν πλήρως τους λάτρεις του είδους. Αυτά είναι λοιπόν τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων



Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού (στη βόρεια Πελοπόννησο), στη θέση Βαθιά Λάκα και σε υψόμετρο 1650 μ και λειτουργεί από το 1988 και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την κεντρική και νότια Ελλάδα. Διαθέτει 12 πίστες (συνολικού μήκους 15 χλμ) και καλύπτει όλες τις κατηγορίες, από τους αρχάριους μέχρι και τους πλέον έμπειρους. Λειτουργούν 7 αναβατήρες για την μεταφορά των επισκεπτών, ενώ υπάρχει ειδική πίστα για σκι αντοχής (cross country) και ειδικά διαμορφωμένο snowboard park για τους λάτρεις του είδους.


 Φτερόλακκα, Παρνασσός



Διαθέτει 16 πίστες καταβάσεων διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και μια πίστα για σκι αντοχής (συνολικό μήκος 14 χλμ) που εξυπηρετούνται από 15 αναβατήρες, ενώ είναι αγαπημένος προορισμός για τους Ελληνες διάσημους.
 

Σέλι



Βρίσκεται στο όρος Βέρμιο και είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας αφού ιδρύθηκε το 1934. Είναι από τα πιο πολυσύχναστα και οργανωμένα κέντρα της Μακεδονίας και διαθέτει 12 πίστες καταβάσεων και 2 πίστες για σκι αντοχής. Οι επισκέπτες εξυπηρετούνται από 6 αναβατήρες, έναν εναέριο και πέντε συρόμενους. Οι πίστες απευθύνονται σε σκιέρ και snowboarders μεσαίου και υψηλού επιπέδου, ενώ οι αρχάριοι θα ήταν καλό να αρκεστούν στο πλατό.
 

3-5 Πηγάδια



Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βερμίου και σε υψόμετρο 1430 – 2005 μ. Αν ο χειμώνας είναι ζεστός και τα χιόνια δεν είναι αυτά που απαιτούνται, στα 3-5 Πηγάδια μπορείτε να νιώσετε τη διαφορά, αφού το κέντρο διαθέτει το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα σύστημα τεχνητής χιόνωσης, εξασφαλίζοντας έτσι άριστη ποιότητα χιονιού σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Στα «3-5 Πηγάδια» υπάρχουν επίσης πίστες κάθε δυναμικότητας με 5 εναέριους αναβατήρες, μια εναέρια διπλή καρέκλα και δυο baby lift.
 

Καϊμακτσαλάν



Το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν (λευκή κορυφή) βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων κοντά στα σύνορα με την F.Y.R.O.M. βορειοδυτικά της Εδεσσας. Λειτουργεί από το τέλος του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαΐου και είναι από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού. Διαθέτει 14 πίστες (όλων των δυσκολιών) συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων: 2 πίστες αγώνων με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, 5 πίστες δύσκολες, 3 πίστες εύκολες, πίστα cross country και 3 πολύ εύκολες για αρχάριους, ενώ προσφέρει δυνατότητα και για νυχτερινό σκι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ