Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει λιγκουίνι ολικής με πέστο αβοκάντο

Μια υπέροχη συνταγή…

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
  • 300 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πέστο αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. βασιλικό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

 

Για το σερβίρισμα

  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες 1 εκ. και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που έβρασαν τα λιγκουίνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το πέστο αβοκάντο

  • Παράλληλα, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια σφιχτή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα στο τηγάνι με τα λιγκουίνι και το κοτόπουλο.
  • Αν δέσει πολύ το μείγμα τότε προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα της σούπας από το νερό που έβρασαν τα λιγκουίνι.
  • Σερβίρουμε με ντοματίνια, ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ