Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο eirinika - Το live instagram με την Ειρήνη Νικολοπούλου: Πως έχασα 60 κιλά δουλεύοντας σε γαλλικά εστιατόρια (βίντεο)

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ, σε ηλικία μόλις 34 ετών, μιλά για την εμπειρία του από τις γαλλικές κουζίνες, την απώλεια 60 ολόκληρων κιλών και το #cook4heroes.

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, μίλησε live στο instagram στην Ειρήνη Νικολοπούλου. 

O ίδιος αναφέρθηκε στο διάστημα που έμεινε στη Γαλλία και εργάστηκε σε κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων, βραβευμένων με αστέρια Michelin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

«Ήξερα ότι θα έχει ημερομηνία λήξης η παραμονή μου εκεί και ήθελα να είμαι σε όσο καλύτερα μαγαζιά μπορούσα» παραδέχτηκε ο 34χρονος σεφ.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θήτευσε δίπλα σε μεγάλους σεφ, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot.

Όσον αφορά την εμπειρία του από τη Γαλλία, ο 34χρονος σεφ είπε στην Ειρήνη Νικολοπούλου πως «Στη Γαλλία οι κουζίνες είναι στρατός. Οι chefs - που chef σημαίνει αρχηγός - έχουν αξίωμα και απαιτούν σεβασμό».

Μάλιστα, ο ίδιος έχασε 60 ολόκληρα κιλά εκεί, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως επέστρεψε μισός από τη Γαλλία.

«Γύρισα μισός... Έχω φωτογραφία, που είμαι εγώ στο ένα μπατζάκι του παντελονιού μου και η κολλητή μου στο άλλο» λέει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

Το 2015 το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015.

Ο ίδιος δημιούργησε μία διαφορετική ελληνική σαλάτα την οποία ονόμασε "Cretan Salad in a pot", το οποίο αποτελούνταν από ένα βρώσιμο γλαστράκι από χαρούπι, χόρτα γιαχνερά, τρίμμα από ντάκο και ζελέ γραβιέρας, το οποίο του χάρισε μία θέση στην πρώτη 20αδα, ενώ διεκδίκησε με αξιώσεις τον παγκόσμιο τίτλο.

Η πρώτη του δουλειά ήταν στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο "Περιβόλι", που δεν υπάρχει πια, ενώ στη συνέχεια, βρέθηκε και εργάστηκε στην Κρήτη και την Ελούντα - μάλιστα βραβεύτηκε τρεις φορές με Χρυσό Σκούφο στο «Calypso» του «Elounda Peninsula».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην Ειρήνη Νικολοπούλου «Ονειρεύτηκα κάποια στιγμή, στα 16-17, ότι θέλω να γίνει εστιάτορας».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

Τελικά, άνοιξε το δικό του εστιατόριο πριν τα 30 του χρόνια. «Όνειρό μου ήταν να κάνω ένα γαστρονομικό εστιατόριο, όπου θα μπορώ εγώ να εκφραστώ και να μην έχω όρια» τονίζει ο ίδιος.

 

 

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης συμμετείχε το διάστημα της καραντίνας και στην προσπάθεια "Cook 4heroes", στην οποία εστιατόρια και σεφ ετοίμαζαν γεύματα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

«Ήταν μια πολύ ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε από την ομάδα της "Cookoovaya", που μας συσπείρωσε και αποφασίσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ανθρώπους που δούλευαν ενώ εμείς καθόμασταν στα σπίτια μας» τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε «Νομίζω πως πιο πολύ από όλα σε αυτή την προσπάθεια άρεσε η κίνηση... Ότι κατάλαβαν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Tsiotinis (@alextsiotinis) on

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ