Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει φοβερά παιδικά μπισκότα με βρόμη και σοκολάτα - Οι μπόμπιρες θα τα λατρέψουν

Τέλεια μπισκότα για το πρωινό των παιδιών μας... 

Συστατικά

  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βρόμη
  • 50 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 50 γρ. σοκολατοκουφετάκια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι, το αλάτι, τη βρόμη, την κουβερτούρα, τα σοκολατοκουφετάκια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 40 γρ.
  • Τα μεταφέρουμε σε δύο ταψιά που έχουμε στρώσει από μία λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να σφίξουν.
  • Σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ