Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail - Μαργαρίτα με λωτό!

Φτιάξτε κοκτέιλ και χαλαρώστε....

Συστατικά

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 στικ κανέλας
3-4 ώριμοι λωτοί
150 γρ. τεκίλα
50 γρ. χυμός λάιμ
τριμμένος πάγος

Για το σερβίρισμα

αλάτι
φέτες και φλούδες από 1 λάιμ
φέτες λωτού

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε 3 ποτήρια για μαργαρίτα στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη και το στικ κανέλας.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το στικ κανέλας.
Ξεφλουδίζουμε τους λωτούς και τους κόβουμε σε κομμάτια.
Κρατάμε όμορφες φέτες λωτού αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα ποτήρια και μερικά κυβάκια, για το σερβίρισμα.
Τους ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν λείο πουρέ. Θα χρειαστούμε 250 γρ. πουρέ στο σύνολο.
Προσθέτουμε την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, 4 κ.σ. από το σιρόπι και τον πάγο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο από το σιρόπι, ενώ αν το θέλουμε πιο ξινό προσθέτουμε χυμό λάιμ.
Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και απλώνουμε το αλάτι σε ένα πιάτο.
Αναποδογυρίζουμε τα ποτήρια στον πιάτο ώστε να κολλήσει το αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
Μοιράζουμε το ποτό στα ποτήρια, τα κυβάκια λωτού και σερβίρουμε με φέτες λάιμ, φλούδες λάιμ ή με φέτες λωτού.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ