Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Οι μουσικοί διαδηλώνουν - Η Αθήνα γέμισε με διαφορετικά είδη μουσικής (φωτό)

Οι μουσικοί διαδηλώνουν προτάσσοντας την τέχνη τους....

Η μεγάλη μουσική διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21/5.

Σε ολόκληρη τη χώρα, από τις 19:00 μέχρι τις 20:00 μουσικά σχήματα κατέκλυσαν τους δρόμους γεμίζοντας τη χώρα μουσική!

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων στο κάλεσμα ο Μουσικός Σύλλογος:

 «Η πανδημία χτύπησε το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού που επέβαλλε η Κυβέρνηση, κάνοντας δυσκολότερη την κατάσταση που επικρατούσε στο επάγγελμά μας.

Σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κυβερνήσεις βάζουν στη ζυγαριά την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας, με τα κέρδη των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών μένει χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως και το σύνολο των εργαζομένων.

Όμως, από την πρώτη στιγμή οι μουσικοί, συνολικά οι καλλιτέχνες, συμβάλλαμε με την τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας, να μείνει ο κόσμος αισιόδοξος και δημιουργικός

«Έλα μαζί μας κι εσύ!»

Διαδηλώνουμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά! Για το δικαίωμα όλου του κόσμου να έχει πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί η τέχνη – όπως και η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, όπως καθετί που συμπληρώνει τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας – είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλους.Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας! Για να μη φορτωθούμε ξανά στις πλάτες μας τη νέα κρίση που έφτασε. «Ζητάμε τη στήριξή σου – Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο δικό σου αγώνα»

Δείτε περιοσσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ