Η Αμερική "φλέγεται" μετά την δολοφονία του George Floyd: Νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών, χάος σε όλες τις πολιτείες (φωτό - βίντεο)

Χάος στις ΗΠΑ...

Ολόκληρη η Αμερική εξακολουθεί να "φλέγεται" για έβδομη μέρα, μετά την δολοφονία του George Floyd.

Χάος επικρατεί σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ με νεκρούς και τραυματίες από τις συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. 

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Louisville του Kentucky, κατά τη διάρκεια των αναταραχών, όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

 

Το θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής David McAtee, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Greg Fischer, έστειλε μέσω twitter, τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, εκφράζοντας τη θλίψη του και δηλώνοντας παράλληλα πως όλα αυτά τα περιστατικά θα διερευνηθούν σε βάθος.

 

 

Λίγες ημέρες πριν άλλη μία γυναίκα μόλις 26 ετών, η Breonna Taylor έπεσε νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών, όταν η αστυνομία εισέβαλλε απροειδοποίητα στο σπίτι της για έλεγχο. 

 

 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αναταραχών σε προάστιο του Σικάγο, ενώ τέσσερις αστυνομικοί από το Σεντ Λούις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε στο twitter η τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Επίσης, όπως μετέδωσε τo Associated Press, ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε στο Λας Βέγκας από σφαίρα στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε στην περιοχή Λας Βέγκας Στριπ και ένας άλλος αστυνομικός "εμπλέκεται στο περιστατικό" στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το AP επικαλούμενο το Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας. 

Ο Τραμπ στέλνει τον στρατό στους δρόμους

Την ίδια ώρα, δε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον θάνατο 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, και «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σε ανθρωποκτονία οφείλεται ο θάνατος του Floyd 

Από ασφυξία κατέληξε ο 46χρονος Αφροαμερικανός, σύμφωνα με αυτοψία που διενήργησαν ιατροδικαστές που διορίστηκε από την οικογένεια του θύματος.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του Floyd, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα προβλήματα υγείας και υπέρταση, όμως, ο θάνατός του, σύμφωνα με την αυτοψία των Michael Baden και Allecia Wilson, ήταν αποτέλεσμα της παρατεταμένης πίεσης από τον αστυνομικό Derek Chauvin, που του προκάλεσε ασφυξία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επίσημη προκαταρκτική έκθεση της κομητείας Hennepin που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες και προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δεν είχε βρεθεί «κανένα φυσικό εύρημα που να υποστηρίζει τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Stewart (@darkthrillsandchills) on

Συγκλονιστικές στιγμές στο Τέξας: Οι λευκοί ζητούν συγχώρεση από τους μαύρους

Οι απλοί πολίτες, από την άλλη, δείχνουν τον δρόμο της ενότητας και της αγάπης. Σε δύο συγκλονιστικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο instagram, από το Τέξας, βλέπουμε, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, λευκούς να γονατίζουν μπροστά στους μαύρους και να τους ζητούν συγχώρεση για όλα αυτά τα χρόνια που έχουν βιώσει τον ρατσισμό και όλα όσα έχουν υποστεί.

 

 

Οι στιγμές είναι άκρως δυνατές και συγκινητικές, με τους ανθρώπους να ξεσπούν σε κλάματα και τα μέλη της κοινότητας των Αφροαμερικανών να δίνουν τη δική τους απάντηση, κρατώντας σφιχτά τα χέρια των λευκών συμπολιτών τους.

 

 

Μηνύματα ενότητας και αγάπης, σε μια Αμερική που "φλέγεται"...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ