Εξέταση αίματος βρίσκει πότε θα πεθάνουμε - την παρουσίασε η Αμερικανική καρδιολογική εταιρία

Με μια απλή εξέταση αίματος θα μπορούν οι γιατροί να υπολογίσουν το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Με μια απλή εξέταση αίματος θα μπορούν οι γιατροί να υπολογίσουν το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Η εξέταση αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Intermountain στη Γιούτα σε συνεργασία με ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham and Women's στη Βοστόνη και υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής, δείχνοντας τις πιθανότητες που έχει κανείς να προσβληθεί από καρδιολογικά προβλήματα. naftemporiki.gr

Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που παρέχονται από κάθε εξέταση αίματος, παράλληλα όμως αναλύει και πολλά στοιχεία που αρκετές φορές δεν αξιοποιούνται όσο πρέπει.

Οι επιστήμονες προχώρησαν στη δημιουργία της εξέτασης επειδή οι προληπτικές εξετάσεις που γίνονται σήμερα δεν δίνουν εικόνα για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη μιας εξέτασης που χρησιμοποιείται ήδη και δίνει στοιχεία που οι ειδικοί δεν γνώριζαν ότι μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο ώστε να προβλεφθεί το προσδόκιμο ζωής.

Ωστόσο, όπως είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Benjamin Horne, αυτό έγινε αντιληπτό από ερευνητές του Χάρβαρντ κατά τη διάρκεια μεγάλης έρευνας που ολοκληρώθηκε σε πέντε χρόνια, με τη συμμετοχή 17.000 ατόμων από 26.000 χώρες.

«Σε άτομα που δείχνουν υγιή, η αξιολόγηση του κινδύνου προσβολής από καρδιολογικά προβλήματα μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να ανακαλύψουν ποιός διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς και ποιός πρέπει να προσέξει περισσότερο», είπε σε συνέντευξή του ο δρ Benjamin Horne.

«Επίσης, η νέα εξέταση παρέχει πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα χαμηλού κινδύνου και δεν έχουν ανάγκη από πολλές εξετάσεις που κοστίζουν και απαιτούν πολύ χρόνο».

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Βοστόνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ