Καρέ καρέ πως αλλάζει το κέντρο της Αθήνας ο "Μεγάλος Περίπατος": 50.000 τμ ελεύθερου χώρου, τέλος στην άναρχη στάθμευση & το κυκλοφοριακό (φωτό)

Η πρωτεύουσα μεταμορφώνεται...

Η Αθήνα αρχίζει να αλλάζει από σήμερα με τα έργα για τον "Μεγάλο Περίπατο" να ξεκινούν από νωρίς το πρωί.

Η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, ξεκινά από την Ηρώδου Αττικού και την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας που πεζοδρομούνται.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν ως εκ τούτου από σήμερα στο ιστορικό κέντρο, με τους οδηγούς να εισέρχονται στην περιοχή με sms και υπό προϋποθέσεις. 

«Ο Μεγάλος περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη» συμπλήρωσε.

Ο "Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας" φιλοδοξεί να μεταμορφώσει εντελώς την εικόνα της πρωτεύουσας. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, μέσω instagram, το έργο αυτό «θα μας προσφέρει 50.000 τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, θα ανοίξει το κέντρο για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ. Δημιουργεί 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, αυξάνει την ταχύτητα κίνησης των λεωφορείων και αλλάζει την κουλτούρα της μετακίνησής μας με προτεραιότητα στους πεζούς».

(Photo: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ