Master Chef 4 τελικός: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης - Πήρε 3 δεκάρια - Το απαιτητικό γκουρμέ μενού (φωτό - βίντεο)

Πολλή μαγειρική, άγχος και πειράγματα είχε ο τελικός του τέταρτου Master Chef!

Το Master Chef 4 αποτελεί και επισήμως παρελθόν από χθες, με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής του show μαγειρικής!

 

 

Ο 24χρονος μάγειρας διαγωνίστηκε στον τελικό με τον Σταυρή Γεωργίου και με τελική βαθμολογία 54/60 έναντι του 43/60 που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, ο Σταύρος "στέφθηκε" ο τέταρτος Έλληνας Master Chef, κατακτώντας και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Κατά την πρώτη δοκιμασία, που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, Σταύρος και Σταυρής, κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο πιάτα: το απόλυτο 10αρι για τους ίδιους, καθώς και το signature dish για τον καθένα τους, ένα πιάτο που να τους χαρακτηρίζει απόλυτα.

Οι δύο παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με τον Σταύρο να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα καθώς η βαθμολογία του στην πρώτη δοκιμασία ήταν 24/30, έναντι 21/30 του Σταυρή.

 

 

Στην δεύτερη δοκιμασία, οι δύο παίκτες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα απαιτητικό μενού τεσσάρων πιάτων.

Επρόκειτο για ένα δείπνο που αποτελείτο από το πρώτο πιάτο που ήταν σούσι, deep fried kappa maki με μαγιονέζα spiracha και σάλτσα βασιλικού, το δεύτερο πιάτο ήταν μπακαλιάρος με κρέμα βασιλικού, το τρίτο ήταν ένα γλυκό - έκπληξη, με μορφή τηγανητού αυγού και το τέταρτο ήταν μακαρόν.

 

 

Ο τελικός είχε πολλή μαγειρική, αρκετό άγχος από την πλευρά των παικτών, αλλά και χιούμορ από τους κριτές που δεν σταμάτησαν να πειράζουν τους δύο φιναλίστ!

 

 

Μάλιστα, ο Πάνος Ιωαννίδης πρότεινε όποιος κερδίσει να κεράσει τους υπόλοιπους, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και τον Σωτήρη Κοντιζά να συμφωνούν!

 

 

Στη δεύτερη δοκιμασία του τελικού, ο Σταύρος κατέκτησε το απόλυτο 30 στη βαθμολογία και με τους τρεις κριτές να δίνουν 10 στα πιάτα του!

Το αποτέλεσμα του τελικού ανακοινώθηκε live με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο όταν έγιναν γνωστές οι βαθμολογίες των δύο παικτών.

Οι δύο παίκτες έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, με τον Σταυρή να συγχαίρει τον Σταύρο για τη νίκη του.

Ο νέος Έλληνας Master Chef είναι λοιπόν ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο οποίος δεν αποχωρίστηκε στον τελικό τα χαρακτηριστικά μωβ γυαλιά του, το "γούρι" του, όπως τα αποκαλούσε.

 

 

Μετά το τέλος του τελικού, o Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης συνεχάρησαν, μέσω social media, τόσο τον νικητή Σταύρο, όσο και τον φιναλίστ Σταυρή, αλλά και όλους τους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ