Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη - Νέα αυστηρά μέτρα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό...

Την απόφαση να μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η απόφαση ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στον:

 • Δήμο Ξάνθης,
 • Δήμο Μύκης,
 • Δήμο Τοπείρου και
 • Δήμο Αβδήρων.

  Συγκεκριμένα, πλέον ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα :

  ● Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
  ● Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.
  Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά (7) ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
  Ειδικότερα, στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:
  ● Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
  ● Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  ● Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
  ● Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ