Αγιά Σοφιά – Το twitter κατέβασε τη σελίδα του μουσείου & ανέβασε τη φράση «Αγιά Σοφιά Τζαμί»

Με ειδικό μηχανισμό θα καλύπτονται οι τοιχογραφίες

Οι σχεδιασμοί για τις αλλαγές εντός της Αγίας Σοφίας υποβάλλονται την ερχόμενη Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του ανοίγματος της Αγιάς Σοφιάς την Παρασκεύη 24 Ιουλίου για μουσουλμανική προσευχή, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Αρχαιολόγοι υπέβαλαν ήδη κάποιες εισηγήσεις στην τουρκική προεδρία και χθες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αξιωματούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού συνήλθαν με αξιωματούχους της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων μελετώντας τις αλλαγές στο εσωτερικό το μνημείου.

 

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή και για προσευχή αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να την επισκεφτούν. Επίσης, οι αγιογραφίες θα καλυφθούν με ειδική τεχνολογία και φωτισμό.

 

Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

 

Χθες το βράδυ, επίσης, η σελίδα του μουσείου της Αγίας Σοφίας στο twitter «κατέβηκε» και στη θέση της άνοιξε μία σελίδα «Αγία Σοφία Τζαμί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ