Έλληνας καρδιολόγος έκανε πείραμα αλλάζοντας 7 μάσκες - Συμπέρασμα: «Δεν μπορώ να ανασάνω με μάσκα» βίντεο

Δείτε το πείραμα που έκανε... 

Τη δική του απάντηση σε όσους διαδίδουν πως η χρήση μάσκας μειώνει τα επίπεδα πρόσληψης οξυγόνου -και συνεπώς δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση της- έδωσε ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής. 

Ο καρδιολόγος, μέσα σε λίγα λεπτά, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτών που λένε πως δεν μπορούν να ανασάνουν με τη μάσκα, αφού χάνεις επίπεδα οξυγόνου.

 Ετσι μετά από οκτώ ώρες εργασίας, έβαλε επτά μάσκες τη μία πάνω στην άλλη μετρώντας παράλληλα το οξυγόνο και τους παλμούς του που δεν έδειξαν να επηρεάζονται. Ο ίδιος μετά το πείραμα σχολίασε με ανάρτησή του στο facebοok: «7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!».

Με άλλη ανάρτησή του συμβουλεύει:
«Αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από την Πανδημία, έχετε τρία απλά "φάρμακα". Αποτελεσματικά, ασφαλή και σχεδόν χωρίς κόστος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να:
Κρατάμε αποστάσεις, δεν συνωστιζόμαστε
Φοράμε μάσκα
Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή
Ας εξηγήσουμε στους Συμπολίτες μας με υπομονή και ευγένεια πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και ποιες είναι οι λύσεις. Ιδιαίτερη προσοχή στην καρδούλα. Είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ