Κορωνοϊός: Μεγάλες ελπίδες από την AstraZeneca & για θεραπεία – Άρχισε σήμερα τις πρώτες δοκιμές

Η φαρμακευτική εταιρεία προχωρεί επίσης με το υποψήφιο εμβόλιό της

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε τις πρώτες δοκιμές μιας θεραπείας βασισμένης σε αντισώματα για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19, ενώ η φαρμακευτική εταιρεία προχωρεί επίσης με το υποψήφιο εμβόλιό της.

 

Με τις δοκιμές, που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αξιολογηθεί αν το AZD7442, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι ασφαλής και ανεκτός από έως 48 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

 

Τα δεδομένα για το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της Covid-19 ενδέχεται να τεθούν φέτος ενώπιον των κανονιστικών αρχών, σύμφωνα με τον διευθυντή του Oxford Vaccine Group.

 

Ένα πειραματικό εμβόλιο για την Covid-19 που αναπτύσσεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca μπορεί να τεθεί ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος, αν οι επιστήμονες μπορέσουν να συγκεντρώσουν επαρκή δεδομένα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

«Είναι πιθανό, αν τα κρούσματα αυξηθούν ταχέως στις κλινικές δοκιμές, να μπορέσουμε να θέσουμε αυτά τα δεδομένα ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος και μετά να υπάρξει μια διαδικασία την οποία θα φέρουν σε πέρας για να προβούν σε πλήρη αξιολόγηση των δεδομένων», δήλωσε ο Άντριου Πόλαρντ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ