Διάσωση θρίλερ δύο νυχτερινών κολυμβητών στον Μύρτο της Κεφαλονιάς – Το super puma & η “πατέντα” του Λιμενάρχη (Βίντεο)

Ο κολυμβητής μπήκε στο νερό παρά το γεγονός οτι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες

Αίσιο τέλος είχε η βραδινή περιπέτεια ενός κολυμβητή και ενός ναυαγοσώστη στην παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά.

 

Αρχικά ο κολυμβητής αποφάσισε να κάνει μια βουτιά παρά τα μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει στην στεριά.

 

Στη συνέχεια, ο ναυαγοσώστης επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να τα βάλει με τα κύματα.

 

Όταν η κατάσταση έγινε δύσκολη, επιστρατεύτηκε μέχρι και ελικόπτερο «Σικόρσκι» για να βοηθήσει τους δύο άνδρες.

 

Τόσο ο κολυμβητής όσο κι ο ναυαγοσώστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

 

H “πατέντα” του Λιμενάρχη που έσωσε τους δυο κολυμβητές

Η έμπνευση απελπισίας του Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Θανάση Σιούτη ήταν η σωτηρία του κολυμβητή και του ναυαγοσώστη.

Ο δυνατός αέρας δεν επέτρεπε στα σκάφη του Λιμενικού να επιχειρήσουν ευτυχώς όμως υπήρξε οπτική επαφή.

Η απελπισία έφερε τη λύση. Ο Λιμενάρχης Θανάσης Σιούτης δοκίμασε μια πρωτοφανή πατέντα που δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στη διάσωση ανθρώπων.

Έκανε χρήση της ορμιδολόβου συσκευής, η οποία σε ώρα κινδύνου πετάει ένα ορμίδιο , ένα καψούλι το οποίο είναι δεμένο σε σχοινάκι. Το ένα καράβι το πετάει στο άλλο για να το τραβήξει κοντά του.

Στον Μύρτο οι Λιμενικοί πέταξαν από την παραλία δεκάδες ορμίδια για να τα πιάσουν οι δυο άνθρωποι. Έριξαν δηλαδή δεκάδες κάψουλες μέχρι οι δυο άνθρωποι να πιάσουν αρκετά που να τους κρατήσουν σε μια σταθερότητα . Έτσι συνδέθηκαν οι δυο άνθρωποι μέσα στη θάλασσα με τους λιμενικούς και τους εθελοντές που είχαν παρουσιαστεί για βοήθεια. Την μια άκρη κρατούσαν οι “ναυαγοί” και την άλλη άκρη στη παραλία την κρατούσαν λιμενικοί ή εθελοντές ή δέθηκαν στα αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου.

Τα σχοινάκια τους κράτησαν σχεδόν σταθερούς να μην τους παρασύρει το κύμα πιο βαθιά , να μην τραυματιστούν από τη δίνη, (ο Μύρτος δημιουργεί το φαινόμενο «πλυντηρίου» με περιστροφή του νερού ) , ή να μην πέσουν στα βράχια.

Βίντεο: kefaloniapress

Το ότι με αυτόν τον τρόπο απέκτησαν σύνδεση με τους Λιμενικούς, ότι δημιουργήθηκε ένα σχοινί σωτηρίας, βοήθησε την ψυχολογία τους για να αντέξουν τόσες ώρες μέσα στη θάλασσα με τόσα μποφόρ, σύμφωνα με το kefaloniapress.

 

 

Με αυτή την πατέντα που θα αφήσει ιστορία στις διασώσεις του Λιμενικού, οι άνθρωποι έμειναν σταθεροί μέσα στη θάλασσα , δεν παρασύρθηκαν από το κύμα , δεν τραυματίστηκαν και ενισχύθηκαν ψυχολογικά μέχρι να τους σώσει το super puma.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ