Σπύρος Σούλης: 10 tips καθαριότητας για όσους απεχθάνονται τις δουλειές του σπιτιού

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων βάζουν σε προτεραιότητα την καθαριότητα του σπιτιού, τότε πιθανώς να γνωρίζετε αρκετά κόλπα και tips για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων βάζουν σε προτεραιότητα την καθαριότητα του σπιτιού, τότε πιθανώς να γνωρίζετε αρκετά κόλπα και tips καθαριότητας για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο καθημερινά. Τι γίνεται, όμως, με εσάς που πραγματικά απεχθάνεστε τις δουλειές του σπιτιού;

Για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 10 tips καθαριότητας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολα σημεία στη... φασίνα του σπιτιού, εύκολα και απλά.

 

#1 Αν έχετε ιστούς αράχνης στις γωνίες του ταβανιού σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μπαλόνι με ήλιο και… τελειώσατε.

#2 Αν ο μύλος του καφέ σας είναι βρώμικος, ρίξτε μέσα ρύζι και αλέστε το μέχρι το ρύζι να βγαίνει καθαρό.

 

#5 Αν υπάρχει σκόνη σε υφασμάτινες επιφάνειες (όπως πχ στο καπέλο ενός φωτιστικού) χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση, όπως αυτόν που προορίζεται για να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο, και ψεκάστε τις επιφάνειες για φύγει η σκόνη.

 

#6 Αν υπάρχουν λεκέδες από νερό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνειας, ρίξε κόκα κόλα, καθαρίστε με ένα αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά) και η επιφάνειά σας θα γυαλίσει.

#7 Σε περίπτωση που το γυάλινο βάζο σας έχει βρωμιές, βάλτε μέσα μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι και «σαπουνίστε το». Θα αστράφτει σαν καινούργιο.

 

#8 Έχουν θολώσει τα ποτήρια σας από τα πολλά πλυσίματα; Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό πριν τα λύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι και θα γυαλίσουν στη στιγμή.

#9 Έχει μουχλιάσει το σφουγγάρι σας; Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων όσο είναι νωπό και ανοίξτε τον φούρνο για ένα λεπτό. Θα βγει σαν καινούριο.

#10 Σκονισμένες περσίδες; Καθαρίστε τις με ένα πανάκι στεγνωτηρίου, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Θα καθαρίσουν και θα αποτρέψουν τη νέα σκόνη να κάτσει πάνω τους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ