Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Γάλλος σεφ Pierre Troisgros – Ήταν ο πρωτοπόρος της nouvelle cuisine

Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre, Michel και οι εγγονοί του... 

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Γαλλικής nouvelle cuisine, ο Pierre Troisgros. 

«Μια εμβληματική φιγούρα της σπουδαίας γαλλικής κουζίνας, ο Pierre Troisgros ήταν ένας από τους σεφ το όνομα του οποίου είχε διεθνή απήχηση στη γαστρονομία» δήλωσε ο Gwendal Poullennec, διευθυντής των οδηγών Michelin. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Il y a ces anecdotes, ces souvenirs et ces moments magiques qui restent à jamais dans nos mémoires... . Samedi encore, nous avions arrangé les fleurs dans votre maison pour que tout soit parfait... Ou plutôt parfaitement désorganisé comme des brassées simples et champêtres avec ces petites touches d'originalité comme pour signer vos bouquets... 🌿 . Il y a ces verres partagés à l'improviste sur un coin de table de la cuisine avec quelques morceaux de fromages servis à la pointe du couteau... . Il y a cette carte "Je t'aime" chipée sur le présentoir à la dernière seconde pour me faire découvrir la surprise en visionnant les photos... . Il y a ces sapins de Noël toujours mûrement réfléchis et qui ont du sens...Le prochain était déjà dans les projets... . Il y a cette approche et ce respect de la nature qui nous unissaient... . Toujours ce sourire, cette gentillesse, cette générosité... . Merci pour tout ce que vous avez fait et quelle fierté de vous avoir rencontré 🙏🌿 (Photo du 3 Mars 2020) (Fleur de Camélia de son jardin...) . #chefPierre #Monsieur #PierreTroisgros #Troisgros #maisontroisgros #MERCI #demoras #fleuristeroanne #fleuriste #hallesdiderot #roanne #villederoanne

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demoras [Artisans Fleuristes]🚚 (@demorasfleurs) στις

Ο Troisgros, γνωστός για το μουστάκι και το μεγάλο του χαμόγελό, πέθανε στο σπίτι του στο Coteau, κοντά στη Roanne στην περιοχή του Λίγηρα όπου βρίσκεται το εστιατόριο του.

Η φήμη του Troisgros ξεκίνησε στο οικογενειακό εστιατόριο, στη Ροάν. Ήταν μαζί με τον αδελφό του που ανέλαβαν το εστιατόριο Hotel Moderne, που άνοιξε το 1930 και μετονομάστηκε σε «Les Frères Troisgros» στα μέσα του 1950, δύο χρόνια αφότου πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin. Σε αυτό το εστιατόριο, η μαγειρική ξέφυγε από τη γαλλική παράδοση, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο ελαφρά και φρέσκα συστατικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη nouvelle cuisine.

Γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1928, στο Chalon-sur-Saone, ο Troisgros έμαθε την τέχνη του στο ξενοδοχείο-εστιατόριο της οικογένειάς του στο Roanne πριν κατευθυνθεί στο Παρίσι όπου τελειοποίησε τις δεξιότητές του υπό τον Lucas Carton - μαζί με τον Bocuse αναφέρει το abcnews.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP #pierretroisgros - grand maître de cuisine @maisontroisgros

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank M Berndt (@fmberndt) στις

Αργότερα αναγνωρίστηκε ως βασιλιάς της παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« La nouvelle cuisine doit être le reflet prudemment réfléchi de toutes les bonnes choses de la terre » Pierre et Jean Troisgros. 💫💫💫 #pierretroisgros 📸 Peter Winfield

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Secrets d'Apiculteur (@secretsdapiculteur) στις

Μέχρι το 1968, το εστιατόριο είχε κερδίσει 3 αστέρια Michelin. Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre, Michel, και οι εγγονοί του, Cesar και Leo. Το 2017, μετακόμισαν στην Ους, μια βίλα πέντε μίλια έξω από την πόλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ