Κορωνοϊός - Οι αριθμοί σε όλο τον πλανήτη: Γαλλία 16.096 νέα κρούσματα, Βρετανία 6.634, Ισπανία 3.471

Συναγερμός για το ρεκόρ κρουσμάτων σε πολλές χώρες... 

Επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Μάλτα) παρουσιάζουν μια εξέλιξη της επιδημίας της Covid-19 η οποία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία» και σημαίνει αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, ανακοίνωσε σήμερα εκφράζοντας την ανησυχία του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εν λόγω ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των επιδημιών, αυτή η ομάδα χωρών παρουσιάζει «μια πιο αυξημένη αναλογία σοβαρών κρουσμάτων ή νοσηλείας» μαζί με αύξηση της θνησιμότητας που έχει «ήδη παρατηρηθεί» ή «μπορεί να παρατηρηθεί σύντομα».

Η ανησυχία σ' αυτές τις επτά χώρες οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων αφορά εκεί τους ηλικιωμένους, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η άνοδος των κρουσμάτων Covid-19 εντοπίζεται κυρίως στους πιο νέους ενηλίκους, οι οποίοι διατρέχουν ως εκ τούτου μικρότερο κίνδυνο.

Η κατάσταση αυτή αφορά τη Βρετανία και δώδεκα χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βέλγιο και Σουηδία), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία που έχει την έδρα της στη Στοκχόλμη.

Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Γαλλία με πάνω από 16.000 κρούσματα 

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 16.096 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον απολογισμό να εκτοξεύεται από το προηγούμενο ρεκόρ των 13.498.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511, και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει τάχιστα για να εμποδίσει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, μπορεί να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση που βίωσαν οι Γάλλοι πολίτες στην κορύφωση της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο.

«Πρόκειται για αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο», είπε ο Καστέξ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, καλώντας τους Γάλλους πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνετοί. «Αν δεν ενεργήσουμε, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη της άνοιξης», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία οδεύει προς μια νέα καραντίνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν απέκλεισε εντελώς αυτό το ενδεχόμενο, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Δείτε επίσης: Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Βρετανία: Πάνω από 6.500 νέα κρούσματα και 40 θανάτους ανακοίνωσαν ο αρχές

Στα 6.634 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) μέσω του Twitter.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 6.178 κρούσματα και 37 θάνατοι.

Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι 40 άνθρωποι που έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

 

 

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 416.363 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 41.902 πέθαναν.

Κορωνοϊός: Πάνω από 700.000 τα κρούσματα στην Ισπανία

Το αθροιστικό σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 10.650 σήμερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και ανέρχεται πλέον σε 704.209, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 3.471 κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο αυτοί οι ημερήσιοι απολογισμοί τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι μετά την αναδρομική επικαιροποίηση του αριθμού των μολύνσεων και υπερβαίνουν τα 10.000 κρούσματα την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.

Το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 έφθασε τους 31.118, από 31.034 χθες Τετάρτη.

Οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχοντα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.

Μεξικό: Οι θάνατοι κοντεύουν τους 75.000, τα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 710.000

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.786 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 601 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό σύμφωνα με το ΑΠΕ. ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 74.949 νεκρούς επί συνόλου 710.049 μολύνσεων, όμως, όπως αναγνωρίζουν στελέχη της κυβέρνησης, οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Δείτε όλα τα στοιχεία για τα κρούσματα και τα θύματα, σε έναν διαδραστικό χάρτη, που ανανεώνεται λεπτό προς λεπτό.

ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες

Τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν σήμερα ρεκόρ 24ωρου στον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Στη Γιούτα (πληθυσμός 3,2 εκατομμύρια), ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, καταγράφοντας 1.198 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Στη Νότια Ντακότα (885.000 κάτοικοι), τα κρούσματα ήταν 463 και στη Μοντάνα (περίπου 1 εκατ. κάτοικοι) 330.

Οι μολύνσεις στις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 13% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Κατά μέσο όρο, σε όλες τις ΗΠΑ, καταγράφονται καθημερινά περίπου 44.000 νέα κρούσματα και 700 θάνατοι.

Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης ταχύτατα στο Ουισκόνσιν, όπου την Τρίτη ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και παρέτεινε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι ΗΠΑ κρατούν το αρνητικό ρεκόρ των θανάτων από την Covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερα από 200.000 θύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ