Χριστούγεννα στην Πορταριά - Χιονοδρομικό και θέα στη θάλασσα, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπλέκονται ιδανικά στο γιορτινό σκηνικό της!

Χιονοδρομικό και θέα στη θάλασσα, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο γιορτινό σκηνικό της Πορταριάς.


Χιονοδρομικό και θέα στη θάλασσα, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο γιορτινό σκηνικό της Πορταριάς.'

Ξυπνητήρι σου είναι οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έρχονται από τα μεγάφωνα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Συντροφιά σου στις βόλτες οι μυρωδιές του κάστανου στη φωτιά και ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά στις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες. Νανούρισμα η θέα απ’ τα φώτα του Βόλου που μοιάζει με διαμαντένια βροχή. Αν κάτι έχουν να ζηλέψουν τα υπόλοιπα χωριά από την Πορταριά, είναι τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια- ντυμένα αυτήν την εποχή με μια πάχνη παγωμένη, βουνίσια, που καθαρίζει το μυαλό από κάθε έγνοια. Πίσω απ’ τα θαμπωμένα παράθυρα των αγέρωχων αρχοντικών εκτυλίσσονται μικρά γλέντια γύρω από τζάκια που καίνε ασταμάτητα, κλαδιά με λαμπιόνια χτυπούν στα πορτόφυλλα, τα τελευταία φύλλα των δέντρων πέφτουν αποκαλύπτοντας τη σεμνή αισθητική του τόπου. Στην κεντρική πλατεία, που έχει φορέσει τα γιορτινά της, ο αέρας μοσχοβολά από τα μελομακάρονα και τα γλυκά ταψιού που φτιάχνουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού, αλλά και από τις πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ που μαγειρεύουν με μεράκι οι αδερφές Καραΐσκου στου Κρίτσα. Κι όταν το κατάλευκο σεντόνι καλύψει τα πλατάνια, τις κρήνες και τα υγρά δάση, βγαίνεις να αντλήσεις δύναμη από την άγρια ομορφιά. Το χιόνι παραμένει επί μήνες στα Χάνια και στην κορυφή Αγριόλευκες, που κατακλύζεται από σκιέρ, ενώ η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν μόνιμο ντεκόρ. Ένα μυστηριώδες γαλακτερό πέπλο απλώνεται παντού και σε καλεί σε κυνήγι θησαυρών.

 

 

 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Πορταριά

Κάντε τα πρώτα σας σλάλομ για φέτος- αν ο καιρός το επιτρέψει- στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, μόλις 12 χλμ. από την Πορταριά. Στο φόντο, το Αιγαίο και ο Παγασητικός (τηλ.: 24280 74048, www.pelionski.gr).

 Γιορτάστε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαζί με τους ντόπιους στην κεντρική πλατεία Μελίνα Μερκούρη. Κεράσματα με παραδοσιακά γλυκά και άφθονο κρασί, χριστουγεννιάτικη μουσική στα ηχεία και κάλαντα με παραδοσιακές στολές από τον πολιτιστικό σύλλογο.

 

Πιάστε θέση δίπλα στο κουκλίστικο χριστουγεννιάτικο δέντρο του café-bar Αερικό για ελληνικό στο μπρίκι, σπιτική μηλόπιτα και βάφλα προφιτερόλ με φρέσκια σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα (1ο χλμ. Πορταριάς–Μακρυνίτσας, τηλ.: 24280 99710, www.aeriko-pelion.gr).

 Γλυκαθείτε με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρυδόπιτα και γλυκό του κουταλιού κάστανο, που φτιάχνουν με αγνές πρώτες ύλες οι χρυσοχέρες γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς (τηλ.: 24280 99952, www.portaria-pelion.gr).

 Φορέστε το πιο χοντρό παλτό και τον σκούφο σας και απολαύστε την χειμωνιάτικη πηλιορείτικη φύση περπατώντας στο μονοπάτι των Κενταύρων, που ξεκινά από την πλατεία Αδάμενας, πλάι στο ρέμα, και καταλήγει στις πηγές Μάνα. 


Διαβάστε περισσότερα στο arttravel.gr


Χιονοδρομικό και θέα στη θάλασσα, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο γιορτινό σκηνικό της Πορταριάς. Ξυπνητήρι σου είναι οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έρχονται από τα μεγάφωνα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Συντροφιά σου στις βόλτες οι μυρωδιές του κάστανου στη φωτιά και ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά στις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες. Νανούρισμα η θέα απ’ τα φώτα του Βόλου που μοιάζει με διαμαντένια βροχή. Αν κάτι έχουν να ζηλέψουν τα υπόλοιπα χωριά από την Πορταριά, είναι τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια- ντυμένα αυτήν την εποχή με μια πάχνη παγωμένη, βουνίσια, που καθαρίζει το μυαλό από κάθε έγνοια. Πίσω απ’ τα θαμπωμένα παράθυρα των αγέρωχων αρχοντικών εκτυλίσσονται μικρά γλέντια γύρω από τζάκια που καίνε ασταμάτητα, κλαδιά με λαμπιόνια χτυπούν στα πορτόφυλλα, τα τελευταία φύλλα των δέντρων πέφτουν αποκαλύπτοντας τη σεμνή αισθητική του τόπου. Στην κεντρική πλατεία, που έχει φορέσει τα γιορτινά της, ο αέρας μοσχοβολά από τα μελομακάρονα και τα γλυκά ταψιού που φτιάχνουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού, αλλά και από τις πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ που μαγειρεύουν με μεράκι οι αδερφές Καραΐσκου στου Κρίτσα. Κι όταν το κατάλευκο σεντόνι καλύψει τα πλατάνια, τις κρήνες και τα υγρά δάση, βγαίνεις να αντλήσεις δύναμη από την άγρια ομορφιά. Το χιόνι παραμένει επί μήνες στα Χάνια και στην κορυφή Αγριόλευκες, που κατακλύζεται από σκιέρ, ενώ η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν μόνιμο ντεκόρ. Ένα μυστηριώδες γαλακτερό πέπλο απλώνεται παντού και σε καλεί σε κυνήγι θησαυρών.

 

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Πορταριά

Κάντε τα πρώτα σας σλάλομ για φέτος- αν ο καιρός το επιτρέψει- στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, μόλις 12 χλμ. από την Πορταριά. Στο φόντο, το Αιγαίο και ο Παγασητικός (τηλ.: 24280 74048, www.pelionski.gr).    Γιορτάστε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαζί με τους ντόπιους στην κεντρική πλατεία Μελίνα Μερκούρη. Κεράσματα με παραδοσιακά γλυκά και άφθονο κρασί, χριστουγεννιάτικη μουσική στα ηχεία και κάλαντα με παραδοσιακές στολές από τον πολιτιστικό σύλλογο.    Πιάστε θέση δίπλα στο κουκλίστικο χριστουγεννιάτικο δέντρο του café-bar Αερικό για ελληνικό στο μπρίκι, σπιτική μηλόπιτα και βάφλα προφιτερόλ με φρέσκια σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα (1ο χλμ. Πορταριάς–Μακρυνίτσας, τηλ.: 24280 99710, www.aeriko-pelion.gr).    Γλυκαθείτε με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρυδόπιτα και γλυκό του κουταλιού κάστανο, που φτιάχνουν με αγνές πρώτες ύλες οι χρυσοχέρες γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς (τηλ.: 24280 99952, www.portaria-pelion.gr).   Φορέστε το πιο χοντρό παλτό και τον σκούφο σας και απολαύστε την χειμωνιάτικη πηλιορείτικη φύση περπατώντας στο μονοπάτι των Κενταύρων, που ξεκινά από την πλατεία Αδάμενας, πλάι στο ρέμα, και καταλήγει στις πηγές Μάνα.    - See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=38&article=3604&page=0#sthas…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ