Πέτσας - Κορωνοϊός: Εξετάζουμε την διεύρυνση ωραρίου στα εστιατόρια έως τη 1 π.μ. - Όχι σε νέα μέτρα, αυτά που εφαρμόζουμε είναι πολλά!

Κατηγορηματικός ότι δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσον αφορά την ανακοίνωση νέων μέτρων σήμερα το απόγευμα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ωράριο στην εστίαση που αναμένεται να διευρυνθεί και μετά τα μεσάνυχτα.

Οσον αφορά τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, τόνισε ότι η εναρμόνηση σε αυτά γίνεται σταδιακά ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκεται η εκάστοτε περιοχή.

«Ας περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά.

«Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

 

 

 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή.

«Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ».

Ο κ. Πέτσας είπε πως, όπως έχει επισημάνει και ο ΠΟΥ, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, είπε ότι είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα περιστατικά και έξι νέους θανάτους (συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας 430).

Στην Αττική εντοπίστηκαν 219 κρούσματα, ενώ αυξημένος ήταν χθες και ο αριθμός των περιστατικών που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (33).

Στην Ευρώπη τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν ραγδαία αύξηση σε όλες τις χώρες, ενώ τα νέα μέτρα των αρχών βάζουν λουκέτο σε παμπ και καφέ, ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος.

Τα κράτη της Ευρώπης προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας λαμβάνουν νέα μέτρα. Καθώς ένα γενικό lockdown θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία, οι αρχές εφαρμόζουν μόνο σε τοπικό επίπεδο, ενώ βάζουν λουκέτο σε παμπ και καφετέρειες, για να μην συνωστίζεται ο κόσμος.

Παρόλα αυτά, τα κράτη της Ευρώπης, είναι διχασμένα και δεν έχουν ένα ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης. Ορισμένες χώρες εφαρμόζουν μέτρα σε όλη την επικράτεια τους, ενώ κάποιες άλλες μόνο σε τοπικά επιβαρυμένες περιοχές.

Όλες οι παμπ και οι καφετέριες στη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο θα κλείσουν από την Παρασκευή για διάστημα 16 ημερών, στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που τίθενται σε ισχύ για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Εκτός από αυτήν την κεντρική ζώνη, οι παμπ, τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργούν μόνο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για να σερβίρουν φαγητό, όχι όμως και αλκοολούχα ποτά στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι περιοχές όπου θα κλείσουν τελείως αυτά τα καταστήματα (εκτός από τα εστιατόρια εντός των ξενοδοχείων) περιλαμβάνουν τη Μείζονα Γλασκόβη και το Κλάιντ, το Λάναρκσιρ, το Έιρσιρ και το Άραν, το Λόδιαν και τη Φορθ Βάλεϊ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ