Χρυσή Αυγή: Ποιος πάει σε ποια φυλακή από τους 8 - Οι διαδικασίες & τι θα γίνει με τον Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό (φωτό-βίντεο)

Η διαδικασία μετά την απόφαση του δικαστηρίου... 

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν 39 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Πρόκειται για τους 7 καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

 

Και οι 7 έχουν κριθεί ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριοκαι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του εν ενεργεία Ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, του οποίου θα πρέπει να αρθεί η ασυλία από το ευρωκοινοβούλιο.

Λίγο πριν τις 4 έφτασαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι καταδικασθέντες Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Και οι τρεις είχαν παραδοθεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, από όπου μεταφέρθηκαν με τζιπ στη ΓΑΔΑ.

 

 

Πριν από λίγα λεπτά, δε, έφτασε στη ΓΑΔΑ και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Με άλλο όχημα ακολούθησαν η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια και η κόρη τους, Ουρανία. 

(Photo: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

 

Επίσης στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθούν οι: Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

 

 Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, πρόκειται να οδηγηθεί, επίσης, στη φυλακή, μαζί με 14 συνεργούς του.

Τι θα γίνει με τον Γιάννη Λαγό;

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής του, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η διαδικασία αυτή ίσως πάρει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών και να οδηγηθεί αρχικά σε καραντίνα και στη συνέχεια στο κελί που θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν οι καταδικασθέντες. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου ανέφερε, σε ανάρτησή της, ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ημέρα νίκης της Δημοκρατίας κατά των φασιστών....

Δημοσιεύτηκε από Σοφία Νικολάου στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο ή Άμφισσα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

 

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό της φυλακής. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ