H Nτίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Βουτυράτα Πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι

Αυτή η αφράτη «βαρκούλα» με λαχταριστή γέμιση είναι πολύ χορταστική και με μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα κανονικό γεύμα. Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λουκάνικο αγαπάτε, αρκεί να είναι χωριάτικο. Εγώ σας προτείνω το μοσχαρίσιο αλλά μπορείτε και με χοιρινό, τζουμαγιάς, με πορτοκάλι, με πράσο…

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη ζύμη

  • 200 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι (10 γρ.) ξερή
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • αλάτι
  • 3 αυγά
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό γάλα. Θρυμματίζω τη νωπή μαγιά με τα δάχτυλά μου και τη ρίχνω στο γάλα. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι η μαγιά να διαλυθεί και να αφρίσει . Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το μαλακό βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά, μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνω καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος, σε χλιαρό μέρος μέχρι το μείγμα να φουσκώσει, για περίπου 40 λεπτά.

  • ΒΗΜΑ 2Για τα πεϊνιρλί: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • ΒΗΜΑ 3Βγάζω τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ, τη βάζω πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το ένα κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο κομμάτι ζύμης με πάχος περίπου ½ εκ. και διαστάσεις 12Χ15 εκ. Με το δεξί χέρι φέρνω κοντά και σφίγγω τις δύο δεξιές στενές άκρες του φύλλου και με το αριστερό χέρι κάνω το ίδιο στις αριστερές άκρες. Έτσι, φτιάχνω μια «βάρκα», δηλαδή το χαρακτηριστικό σχήμα των πεϊνιρλί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φτιάχνω συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τα μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα του φούρνου και μοιράζω το κασέρι και τα λουκάνικα.
  • ΒΗΜΑ 4Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και το «δουλεύω» με ένα πηρούνι για να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφω τα πεϊνιρλί ολόγυρα (κρατάω όσο βούτυρο περισσέψει για μετά το ψήσιμο) και τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • ΒΗΜΑ 5Βγάζω τα πεϊνιρλί από το φούρνο και όπως είναι καυτά, αλείφω με όσο βούτυρο έχει περισσέψει. Τα σερβίρω ζεστά.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ