Ο πρίγκιπας Χάρι, ένας άλλος άνθρωπος: Σε διαδικτυακή συζήτηση κατά των φυλετικών διακρίσεων, φλογερός αντιρατσιστής (Φωτό & Βίντεο)

Η ζωή με την Μέγκαν με έκανε να συνειδητοποιήσω την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε πρόσφατα ότι δεν ήξερε καν ότι υπήρχε ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη πριν γνωρίσει τη Μέγκαν και βιώσει από πρώτο χέρι τι αντιμετωπίζει η ίδια στην καθημερινότητά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Ο δούκας του Σάσεξ τα είπε αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Πάτρικ Χάτσινσον, στο πλαίσιο εκδήλωσης του GQ. Ο Χάτσινσον, ένας μαύρος personal trainer στο Λονδίνο, έγινε «διάσημος» τον Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια παράλληλων συγκεντρώσεων υπέρ και κατά του κινήματος Black Lives Matter, έσωσε έναν ακροδεξιό από το οργισμένο πλήθος.

Στην συνέντευξη με τον πρίγκιπα Χάρι μίλησαν για ποικίλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του φυλετικού ρατσισμού.

Μιλώντας πάνω στο ζήτημα, ο Χάρι παραδέχθηκε ότι η «εκπαίδευση και η ανατροφή του» δεν τον είχαν καταστήσει ικανό να αναγνωρίζει την περιπτώσεις «ασυνείδητης προκατάληψης» ενάντια σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όσο θλιβερό και αν είναι, μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω, κυρίως βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια της συζύγου μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρι.

Ο Χάτσινσον από μεριάς του επιδοκίμασε τον Χάρι γι’ αυτό του το βήμα, λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό κανείς να έχει τουλάχιστον την διάθεση να κάνει αυτή την συζήτηση. Είναι άβολη και το καταλαβαίνω, ειδικά για έναν λευκό. Σε ποιον αρέσει να ακούει ότι ενδεχομένως κρύβει λίγο ρατσισμό μέσα του;»

«Πώς γίνεται να πεις εύκολα σε έναν λευκό εργάτη που έχει δουλέψει σκληρά όλη του την ζωή ότι ενδεχομένως έχει πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον άλλο; Δεν θα το δεχθεί, και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Υπάρχουν λευκοί που κοπιάζουν καθημερινά, σε πολύ φτωχές περιοχές, μαζί με μαύρους, οι οποίοι δεν έχουν τις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν άλλοι», συνέχισε ο ακτιβιστής.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να κοινοποιούνται όλα αυτά όσο το δυνατόν περισσότερο για να υπάρξει δικαιοσύνη και να έχουν και άλλες ομάδες ευκαιρίες στην κοινωνία», κατέληξε.

Πάνω σε όλα αυτά, ο πρίγκιπας Χάρι σχολίασε ότι αισθάνεται «αισιόδοξος» σχετικά με το μέλλον.

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά πραγματικά πιστεύω πως ο κόσμος μας οδηγείται στην σωστή κατεύθυνση. Αναπόφευκτα, όμως, θα βγει στην επιφάνεια πολύς πόνος πριν μπορέσουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο», εκτίμησε ο πρίγκιπας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ