Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε: Τέλος τα διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ της Δυτικής Μακεδονίας - Στο 60% η Αττική (βίντεο)

Σήμερα το πρωί οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ όλης της χώρας ανέρχονταν σε 137, ενώ διασωληνωμένοι ήταν 116 ασθενείς. 

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συμμετείχε μέσω videocall, στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο και περιέγραψε, με τα πιο μελανά χρώματα, την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, είναι βέβαιο πως το σύστημα υγείας θα πιεστεί, καθώς τις τελευταίες μέρες, στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και σχετικά με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όπου η κατάσταση είναι δύσκολη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, στη Δυτική Μακεδονία η πληρότητα βρίσκεται στο 100%, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 60%, ενώ στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία είναι στο 40%. 

Μάλιστα, ο καθηγητής σημείωσε ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα υπολογίζεται πως είναι τριπλάσιος από τα 8.437 ενεργά κρούσματα, ενώ, όπως είπε, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε περίπου 1.000. 

Τέλος, όπως ανέφερε, σήμερα το πρωί οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 137, ενώ διασωληνωμένοι ήταν 116 ασθενείς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ